16 Kasım 2019

supernatural s15e05:

Proverbs 17:3

--- spoiler ---

.güncel bölümünü takip edebildiğim tek dizi bu kaldı herhalde. diğerlerine yetişemiyorum artık. bunun bölümü de çarşamba gelmiş olmalı, cuma ancak izlenebildi. ne kadar yoğunsam artık, insan hayret ediyor.

.bu sezonu güzel yapma ihtimalleri var. artık son sezon tanrı ile dövüşelim demişler. allahsız dizi olup çıkacaklar ama bunlar barışacak gibi, yani eğer tanrı ile barışırlarsa çok yazık ederler. bu kadar şeyden sonra olacak iş değil.

.tanrıyı hikaye manyağı biri gibi gösteriyorlar. sırf hikayeye sadık kalmak için winchester kardeşleri ellemiyor. sadece onu öldürebilecekleri silahı yok etmek için, yine hikaye içinde olsun diye geçmiş bölümlerde lucifer'i salmak için kendini feda eden lilith'i geri getiriyor. üstelik bunu bir olay içinde yapıyorlar.

.daha doğrusu tek tek devamlı avladıkları canavarlar, hayaletler şunlar bunlar bir yerden sonra tanrının hikaye manyaklığı ile perçinlenmiş olacak. böyle tasarlamaya devam ederlerse güzel olabilir. zaten baştan beri olaylar hep çok kolay dediler. bir an şüphelenmeleri, matrix mi ülen der gibi oluyor.

.tabii özgür irade nedir? kendi konuşmaları da yazılmış bir şey midir? böyle felsefi şeylere pek girmeden bol acılı et kemirmeye devam ediyorlar. tanrı bir yazarsa baş karakterlerine nasıl düşman oldu? bunu da açıklasalar iyi olacak. jack meselesi için düşman oldu gibi ama o mevzu yarım kaldı bence.

.bölümde kurt adam kardeşler vardı. kardeşin kardeşi öldürmesi temalı olaylara bir gösteri olsun diye iyi yürekli kurt kardeş, kötü yürekli kurt kardeşi öldürüp intihar etti. adamlar bunca sene yaptıkları sezonları yine tekrar ediyor ama minik bir ayarlama ile daha iyi hale getirmişler, keşke bunu daha önce düşünmüş olsalardı. tabii her an eski formüle de dönebilir. 

.lilith'i oynayan kız ilk normal kız, sonra şeytan kız rolünü oynadı. hepsi rol ama rol içinde rol muhabbetini iyi yansıtmışlar. onu da tebrik ettim.

--- spoiler ---