13 Kasım 2019

cesar 911 s03e03:

The Goat Slayer

--- spoiler ---

.uzun zamandır cesar abimize denk gelmiyordum. aslında yine denk gelmedim. dsmart go hizmeti level atlamış, geriye dönük 24 saat içinde yayınlanan programları şak diye tekrar izletebiliyor. üstelik bunu ek ücret almadan yapıyor. en azından şimdilik bu böyle. başlarına taş mı düştü bilmiyorum ama normal dsmarttan daha bereketli bir hale geldi. kendilerini buradan tebrik ediyoruz. ek ücret getirirlerse kızarız!

.neyse cesar abimize dönelim. kendisi bıraktığımız gibi duruyor. bu serinin olayları özel seçim olaylar. her birinde ya aile dağılacak ya köpek uyutulacak muhabbeti dönüyor. iki tane olay var. biri keçi öldüren bir arkadaş, diğeri de ailesine terör estiren bir pug kardeş.

.şimdi ben bu keçi öldüren arkadaşa nedense hiç inanmadım. eleman çok keskin bakıyor, içinde bir katil falan var ama atları yaraladı, hepsini yer gibi muhabbet döndürüyorlar. keçi dedikleri büyük bir hayvan değil, belki yavrularını falan öldürmüş olabilir. yani bir vukuatı olabilir ama kesin abartıyorlar. üstelik çiftlikte büyüyen bir köpeği tavuğa, keçiye alıştıramamak nasıl bir kafadır arkadaş? bu köpek bebekken çiftliğe çıkarmamışlar mı? zengin şımarık meksikalılar işte. 

.cesar hemen bol hayvanlı süper ötesi tesisine getiriyor. keçileri de rehabilite etmiş herhalde. karşılarına koyunca içlerinden lider olan, şak diye ön ayağını yere patlatıyor. eleman ayarı alıyor. nerdeyse hiç kimseye saldırmadan cesar işi halletmiş oluyor. pek inandırıcı gelmedi. en makul kısmı, bulduğu çözüm. samanları köpeğe bağlayarak hem kontrol altında tutuyor, hem diğer hayvanlar beslenirken bu arkadaş da yanlarında olmuş oluyor. komik bir çözüm ama işe yararsa bir tek bunu takdir ettim.

.pug arkadaşın hikayesi hüzünlü bitiyor. kafadan sakat bir aile var. beş altı tane köpekleri var. içlerinden iki tanesi dünya tatlısı iki tane pitbull. iyi huylular mı bilmiyorum ama o kadar köpeği kontrol ediyorlar ama bir tane pug kardeşi kontrol edemiyorlar. biz de buna inanacağız. biraz saçma geldi bu açıdan ama sorunun kaynağı evin annesi olunca insan biraz hak veriyor.

.kadın köpeğe bebek muamelesi yapıyor. diğer tüm köpekler kadını seviyor ama bu içlerinden koca gözlü siyah pug'a resmen bebek muamelesi yapıyor. o yüzden elemanın kafası gidiyor, kendini lider zannediyor ve herkesi ısırıyor. en son misafirlerini de ısırınca köpeği bırakıyorlar. herhalde ilk gördüğüm bırakma vakası. daha önce de başka sahiplendirme yapıldıydı sanırım ama onda cesar çok israr ediyordu. bunda evin erkeği zaten köpeği gözden çıkarmış. kadın gözyaşları eşliğinde köpeği bırakıyor. baya saçma hüzünlü bir hikaye. cesar da bir şey demeyince mevzu burada kalıyor. evde aşırı köpek olunca da böyle olmuş olabilir ama köpeğin psikolojisini bozan kadındı. fazla sevginin zararları diyelim biz buna.

--- spoiler ---