16 Eylül 2019

legion s03e06:

Chapter 25

--- spoiler ---

.yine bağlamdan koparıp, koca bölümü sanki başka diziymiş gibi izlettiler. yarısından sonr açıldı biraz ama yine de çok sıktı. oliver ve melinda mıydı?  o çifte özel bölüm yapmışlar. birisi kafayı mı yemişti? diğerine ne olduydu? onlar akıllarını yitirenlerin gittiği yerdelermiş, saksıdalar yani. öyle bir şeyler.

.syd salağı da david'e bulaştıktan sonra kafayı yediydi. ikinci bir hayat yaşadı. niyeyse bebekliğine döndü, oliver bunu toplayıcılığı sırasında buluyor. eve geliyor ve şunları şunları buldum derken bebeği de ekliyor. komikler yani.

.kurt diye tip var ama kimdir nedir, niye bu kadar uzattılar, hiç anlamıyoruz. öyle baştan sona kadar gidiyor. bir tane kendine bağımlı bir kızcağız buluyor. önce bunu elinden kurtarıyorlar ama sonra adam bunu kandırıp götürüyor. 

.yıllar geçiyor syd büyüyor, kabuslarında gerçek hayat görüyor. mekanlar değişiyor falan filan derken sıkıntıdan patlıyoruz. olay olsun diye bu bağımlı kız ve kurt hikayesini devam ettiriyorlar. göndermeyi mi anlamadım nedir yani? komple gereksizdi.

.tabii bu gereksizlik içine ağır komik bir olay sıkıştırmışlar. bağımlı kızı kurtarmaya karar veriyorlar. alıyorlar geliyorlar kızı ama kurt geliyor geri almaya, bu meseleyi tek bir şekilde çözebiliriz diyor. eski oliver'lı günlere biraz göndermeli bir şekilde rap savaşları diyor. komik yani. rap pek yapmazdı ama güzel söyletmişler. tipler komik. çevirmemişler ama mevzuyu anlıyoruz biraz olsun. en son adamı kimsenin sevmediğine dem vururken bağımlı kız, yeter diye araya giriyor ve olay böylece kapanıyor. syd üzülüyor, herkes kurtarılmak istemez diye açıklama getiriyorlar ama çok gereksiz bir meseleydi işte.

.esas olay syd'in gerçek dünyaya dönüp bir şeyler yapması. belki ona hazırlık gibi, oliver güçlerini kullanınca syd'i normal haline getiriyor, sonra uyanıyorlar ve zamandaki açık kapıdan elemanın yaptığı saatle birlikte dalıyorlar. zaman yiyiciler de peşlerinde sıkıntılı sıkıntılı duruyorlar. david'in bunları korkutması ancak bu kadar mı işe yaramış?

.hem niye peşlerinden gittiler, zamanı düzeltmeyeceklerse her şey ne olacak? savaşı oraya taşımaları da kötü olabilir. nereye gideceği belirsiz ama tekrar ediyorum devamlı, keşke zaman meselesine hiç girmeselerdi. bir de bu birbiri içine kaçan tipler. kızcağız dayak yediydi, yaralarını adama geçirtti. böyle de güzel bir gücü varmış.

--- spoiler ---