13 Eylül 2019

legion s03e04:

Chapter 23

--- spoiler ---

.kusura bakmasınlar o kadar sevdiğim diziyi artık sevemiyorum. hadi hep manyaktılar ama david'in esas karakter olarak bu hale gelmesi, izlerken insanın kalbini kırıyor. ulan niye sıkıyorsunuz ki adamı? ferahlatsanıza, başlarım havanıza yani.

.zaman yolculuğu geyiğine girdiler, geçen bölüm kompe geçtmişteydi. şimdi loop manyağı ettiler, zaman yiyici canavarlar varmış. neymiş neymiş? çok fazla takılırsan zaman yiyormuş bunlar, kayıp zamanlar oluyormuş. her türlü zamanı yerseler dinozorlar zamanlarına dönermişiz.

.peki insanlar niye kayboluyor? kişisel zaman nedir? yer çekim etkisi hadi tamam da bu arkadaşlar nedir? açıklaması yok yani. david önce kafa kafaya kapıştı, sonra hücreye düştü. sonra annesi zannettiği biriyle ağlaştı, arkasından gelen tipleri fark etti. ortamın kurmaca olduğu anladı, bölüm sonuna kadar da üzerlerine yürüdü. neyse ki sonunda parça parça zamanı düşünüp, elemanlardan bir tanesini yaktı. diğer canavarlar da bu şekilde geri çekilmiş oldu. david'in tanrı rolünde olması güzel de kafayı yemiş olması pek güzel değil. arasını bir türlü bulamadılar.

.faruk ve ekibi zamanın durduğu yere gittiler. orada güçleri yoktur diye kapıştılar ama faruk bir tanesini öldürdü, gerisi dövecekti bunları... david kurtarmış oldu. bir taraftan faruk iyilerden, bir şeyler yapıyor gibi. diğer taraftan david dünyayı kurtarıyor gibi. resmen karman çorman, çorba gibi.

.syd salağı desen geçmişiyle muhabbet etti ama o da canavarmış. böyle şekil değiştiriyorlarmış herhalde. karıyı aldılar hapishanelerine yine david kurtardı, kimse bilmiyor tabii.

.ilk kapışma sırasında kızlara siz kaçın demişti. bunlar tabii kaçamamış, zamanın kaçamadığı tiplerden nasıl kaçacaklar. bilim insanı olan arkadaş, david'in etkisinden kurtulup zaman yolculuklu kızı aldı, mekanlarına geçti. onda da hata kodu mata kodu olayları komikti. bilgisayar modunda ölümden dönen tip tek komik tarafı oldu. 

.david kızın gittiğini öğrenince bu bir savaş dedi ve orada bitti. zaten savaştalardı. kız niye buna yardım ediyordu? hadi ediyordu, şimdi niye karşı tarafa geçti? böyle desteksiz devam ediyorlar. zaten david kıza zarar veriyor. elemanın izanı ne zaman gelecek? ne ara düzelecek, onu anlamıyoruz. böyle çorba şeklinde, ağır uğraşılmış bölümler olarak gidiyor. aynı görsel şölenleri, güzel senaryo ile de yapmışlıkları olduğu için tatmin olamıyorum!

--- spoiler ---