27 Ağustos 2019

horizon s2017e01:

What Makes a Psychopath?

--- spoiler ---

.bölümü sunan salak karıyı daha önce görmüştüm. yine psikolojik bir bölüm yapmışlardı galiba. gözlüğünü sevdiğim salak ve yaşlı karısı, uzmanlığına da tüküreyim. ne bileyim gram saygı duymadım, öyle diyeyim.

.hapishaneden manyaklarla röportaj yapmışlar. en acayip kısmı oydu. ağza alınamaz suçlar işlemiş tipler bunları anlatıyor. detaylara girmeye bile gerek yok. neden detaylara girmişler, resmen ilgi çeksin diye bunu yapmışlar. güya araştırmacı insanlar, güya bilim bu yani.

.neyse hadi iyi niyetli olduklarını düşünelim. çözüm dedikleri şey, biraz elektrik sinyali, biraz seratonin ve en komiği, genç ıslahevinde veletlerin ödül mekanizmasını canlandıracak aktiviteler yapmak. bunlar gerçekten işe yarıyor muymuş? ondan emin değiliz. laf olsun diye koymuşlar. gram ikna ediciliği yok.

.arkadaşı bilim insanları ile camlara yazarak konuşuyorlar. kahve mekanlarında yapıyorlar hem de bunu, gelen geçen bakıyor. empati yoksunu, suçluluk duymayan insanlar diyorlar. eskilerden bir tip varmış. onun mektubu okunuyor. detaycı insanlarmış bunlar. esas komiği zaten haber sitelerinde gördüğümüz bilgiler gibi, yok efendim yöneticilerde de bu tür kişilikler var. bunu iyiye yönlendirebilir miyiz falan diyor.

.adamlar birbirlerini yemiş, iğfal etmiş, çoluk çocuk dememiş. bunun nesi belgesel konusu olabilir ki? yok efendim gri hücreleri azmış da şöyleymiş böyleymiş. bir de çocukken bunlar başına gelmiş diye en salağını gösteriyorlar. her başına gelen böyle mi oluyor? ona da cevapları hayır. hem gen olarak, hem çevresel olarak şanssızlar diyor. hepsine empati yapan süper iyi bir insan evladı gibi. şaka gibi. bu kadar empati de hastalık olmasın?

.olayı ele almalı sıkıntılı, çözüm diye gösterdikleri manasız, bölümü sunan karı boş beleş bir insan. o yüzden neyse ki arkada açık şekilde izledim, vakit öldürdü denemez!

--- spoiler ---