30 Temmuz 2019

legion s03e03:

Chapter 22

--- spoiler ---

.geçmişe yolculuk meselesi o kadar bayatladı ki anlatamam. adamlar geçmişi değiştirme olayına girişti ama beceremedi. zaten eğer david kendine kaçan bu faruk'u düzeltebilse, bu kadar güçlü olabilecek mi? mevzu nedir o konuda? düzeldiğinde tüm hayatı değişecek, tüm dizi boşa çıkacak. neden geçmişle uğraştırıyorlar, neden bu zaman hikayeleri her tarafta tekrar ediliyor, artık kabak tadı verdi.

.neyse ki bir şey yapamadı. zaman yolculuklu kız yamuldu kaldı, ağzı burnu kanadı, güçten düştü uyudu. david de başında uyan diyerek öyle kaldı. o kadar uzak geçmişte, bu kadar uzun kalmaları da çok abartıydı.

.üstelik annesini delirten sesler ve görüntülerin bir kısmını david kendisi vermiş gibi. anasına babasına kendisini gösterip, parti yaptırıyor. ulan bunu yapacağına ben gelecekten gelen oğlunuzum, başınıza böyle böyle şeyler gelecek desene. bir demeye çalıştı, babası kötücül ruh zannetti, beyin gücüyle uçurdu. saçma oldu yani.

.çok daha anlaşılacak bir şekilde yapılabilirdi. annesi ve babasının akıl hastanesinde tanışmaları ve gelişen olaylar belki romantik denebilir ama gereksizdi. hem gerçek anne babası bunlarsa, başlarına bir hal gelmiş işte, çocuktan vazgeçmek kolay mı? anne zaten en son öldü gibi bir şey, o vakit faruk arkada belirdi, david'in içine kaçtı. adam bu kadar eski ise nasıl david'i paketleyemedi. o da ayrı bir olay.

.şimdi faruk iyilerden gibi, eskiden ahlaki değerleri yok diyor. şimdi david herkesin kafası ile istediği gibi oynuyor. zaten sevgilisi meselesinde olaylar buradan kopmuştu. kötü tarafa geçirme olayını yapamadılar. bölümler iyidi ama zaman hikayesi ile onu da bozdular. aptal bir puslu çekim yapmışlar, izlemesi zulüm gibiydi. bir de iç karartıcıydı. dengesiz bölümler yapıyorlar işte.

.zaten pat diye nerdeyse bütün karakterleri dışarı bırakıp, iki tane tipin tanışma hikayesi gibi göstermeleri, geçmişte sürmesi de sıkıntılı. adamın kadını bırakıp gitmesi de manasız. madem o kadar gücün var, uzaktan niyetini anla. ne diye kadını yalnız bırakıp gidiyorsun? 

--- spoiler ---