10 Haziran 2019

the handmaid's tale s03e02:

Mary and Martha

--- spoiler ---

.bu salağı direnişin üst kademelerine alacaklar herhalde. martha'lar kendi başına nasıl organize olmuşlar. bunu nasıl becermişler? üst kademe kim var? bunlar henüz belli değil. şu an kumandan arkadaş, bir taraftan bunları istemiyor gibi. diğer taraftan ses çıkarmıyor gibi. ne yapmaya çalıştığını anlamadım. karısının durumunu da anlamıyoruz. inanılmaz pişmanlar herhalde. durum bundan ibaret.

.bir tane karıyı kaçırmaya çalıştılar. kimya öğretmeniymiş. breaking bad göndermeli laf edildi. karı bomba yapabildiği için direniş için önemliymiş. hepsi kaçırmaya çalıştı ama beceremedi. yanında vurulmuş karıyla birlikte kapılarına dayandılar. 

.siyahlı kardeşler de o ara eve geldi, kontrol montrol edildi. ne hikmetse bodruma uzaktan ışıkla bakmakla yetindiler. ses çıkarma derken karı elinde öldü. kumanda da senin pisliğin temizle dedi. diğer kadın taşımasına yardım ediyordu. ona bile kızdı.

.eli ile kazacak zannettik ya neyse ki kürekle kazdılar, gömdüler. kimseler de fark etmedi. nasıl bir yerse artık. adam gömünce fark edilmiyor. evin hanımı da üzerine çiçekler ekti, bitti gitti. hepsi birlikte çalışsa daha iyi olacak. böyle bir yere varmıyor.

.zaten yeşilleri giyince mevzu tamam oluyor. ellerine de bir kimlik vermişler. hemen çoğaltılabiliyor herhalde. insan bir fotoğraf falan koyar değil mi? o kadar sistem var ama kıyafeti değiştiren elini kolunu sallayarak dolanabiliyor. biraz saçma yahu.

.kanada'da işler bir garip. lezbiyen karı bölüm sonuna doğru karısını arayabildi. gözlük falan takınca ancak gördü herhalde. orada iki saat çekim yapmışlar. kolestrol dahil sanki sorunlar bunlar mı? demeye getirmişler. diğer tarafta birbirlerini beceriyorlar, kanada medeni ülke, insanı üzüyor. bu hale getirip göstermek istemişler.

.june'un salak kocası, gelen bebeğe biraz yabancılık çekti. sonunda kucağına aldı. kendi bebeği sayılmaz aslında ama bunlar bakacak gibi. bu durumda emily denen karı ne işe yarayacak? bebek ona emanet değil miydi?

.serena ve kocasından haber yoktu. onları ne yapıyorlarsa artık. evlerini yaktılar. bu sezon olmayacaklar mı? derken imdb bilgisine baktım. üç dört bölüm yok gibi.

--- spoiler ---