9 Haziran 2019

the handmaid's tale s03e01:

Night

--- spoiler ---

.salakça olmadı mı biraz? madem büyük çocuğu kurtarmak için kaldın, hemen niye yakalandın. hemen yakalanacağın zaten belli değil miydi? o halde niye kaçıp kurtulmadın? sanki kalmasının çocuğu için bir faydası var. mücadele ettikçe çocuğun psikolojisi bozuluyor. başına bir hal gelmeyeceği belliydi. tamam kafa yıkanmış, manyak olacak ama bunu zaten değiştiremeyecek. en azından kaçması gerekirdi.

.kaçmayıp mücadele ettiği var mı? onun yerine şak diye yakalandı. en azından bir gizli örgüt gibi bir şeyleri var, onla irtibata geçip oradan mücadele etse yine bir manası olacaktı. onun yerine, gidip yakalandı. neyse ki eski kumandanına değil de ekonomilerini kuran iyi kumandana gitmiş oldu. oradan belki bir mücadele çıkaracak olabilirler.

.bu dizinin renkleri, çekimi ve müzikleri harika. oradan yardırdılar. evi yakıyorlar ama adamlar ev yanmasını şiirsel çekmiş. tabii ev bütün olayları temsil ediyor. yanan yatak falan sırf bunun için yanmış. o yüzden güzel çekelim demişler ama toplamda ne işe yaradı? serena kafayı yedi sadece. bir taraftan haklı ama yine de strateji hareket etmemiş oldular.

.bu kadar olayı nasıl örtbas edecekler peki? o da mantıksız olacak. şimdi june mekandan ayrıldı gibi, geri de getirebilirler ama bundan çok daha azı için gözünü oyup, kulak kesiyorlar, sünnet ediyorlardı. şimdi olan nedir? falakaya yatırıp yer temizletmek. pek olmadı sanki.

.karşı tarafta neyse ki kanada'ya vardılar. nehri geçerken yüreğimizi ağzımıza getirdiler. bebek öldü zannettik, son anda tekrar hareketlendi. adamlar özel yapmış, sırf bu duygu için baya bir zorlamışlar.

.kanada'da hemen korumaya aldılar, neyse ki kimseye bir şey olmadı. şak diye de zenci elemanı buldu. onla pek bir alakası yok ama karıdan dolayı bunların hikayesi de buradan aksın istemişler. uluslararası sistem hakkında çok daha detay verebilirler. çok kısıtlı ilerliyor. amerika ne yaparsa yapsın kimse sesini çıkaramaz mesajı da var burada.

.yeni sezon altyazıları iyice gecikmiş, gittikçe zorlaştırmışlar. nasıl bir engelleme yapıyorlarsa artık, insanları zor durumda bırakıyorlar. netflix'in hiç aklı yok mu peki? o niye engellemiyor hulu hocam?

--- spoiler ---