16 Haziran 2019

love, death & robots s01e08:

Good Hunting

--- spoiler ---

.bu bölümü özel olarak beğendim. çizgi animasyon olarak bile görüntüleri tatlıydı. modern dünya ve sihir meselelerine göndermeli yaptılar. çinler ve ingilizler, eski dünya ve yeni dünya olarak göstermişler. 

.hayalet avcısı olarak başlıyorlar ama mevzu güzel bir olaya gidiyor. eskiden erkekleri kandıran kadın ruhlar varmış. onları avlayan adam ve oğlunun hikayesi olarak başlıyor. ilk avda babası kadını öldürüyor, yavrusu da kaçıyor. oğlanla ayaküstü bir muhabbet ediyor. bizim bir günahımız yok, erkekler bize aşık oluyor, yalvarmaları kulaklarımıza geliyor ondan ziyaret ediyoruz diyor.

.sonra zaman ilerliyor, medeniyet geliyor, teknoloji ilerleyince sihir bitti diyorlar. kız insan formundan kalıyor. insan avcılığından fahişeliğe dönmüş oluyor. paralı bir tane tip makine seviyor diye kadını makineye çeviriyorlar. ilk bacakları kestiler zannediyoruz ama komple makine yapmışlar.

.bizim adam da makinelerden robotlar geçiyor, robot tavşandır şudur budur derken işini ilerletiyor. kadın olayları anlatıp bundan yardım isteyince de kıramıyor. mevcut halini eski hali gibi dönüşebilen robota çeviriyor. teknoloji ile tekrar sihir gelip, av başlıyor. bu sefer kanunsuz olarak, kötü insanları avlıyor ve böyle de bitiyor.

--- spoiler ---