23 Haziran 2019

dark s02e01:

Beginnings and Endings

--- spoiler ---

.üzerinden uzun zaman geçti. zaten geçen sezon finalini o kadar beğenmemiştim. bir sürü açıklanmayan olay vardı. adamlar bıraktıkları yerden, şöyle etraflıca bir özetle başlamadılar. sanki hepsini hatırlamak zorundayız. özellikle bu dizide hatırlamak gerekiyor. çok karışık olaylar olmuştu. nükleer santral ile ilgisi, saatçi arkadaş, müdüre karı, mektup, bir sürü olay vardı. ulrich denen, kaybolan çocuğun babasının akıbeti ne oldu?

.ilk bölümden bir şey göremedik. neyin ne olduğunu da anlamadık. jonas'ın gençliği gelecekte kaldı. bir şeyler peşinde. bölüm sonunda dark'ı gördük herhalde. nükleer santralin merkezinde, atıkların betonlandığı bölümde kara madde gibi bir şey, havada dönüp duruyor. onu görüyor, bakıyor ediyor ama bir şey olmuyor. nasıl mümkün böyle bir şey? o nedir? onu da anlamıyoruz.

.jonas'ın yaşlı hali, annesinin yanına geldi. kendisini iki saniyede ispat etti. annesi de açık görüşlüymüş, hemen kabul etti. iyi güzel de bunun bize ne faydası olacak? onu da anlamıyoruz bir türlü.

.polis kadın mıydı? onun çocukları belgelere ulaştılar. uzun sarı saçlı bir oğlan ve jonas'ın sevgilisi olan akrabası kız, bunlar kapıdan, tünelden şundan bundan haberleri var. anaları da bunu arıyor.

.hepsi tamam ama tünel meselesini anlamıyoruz hala. orada saatçiye yaptırılan makinenin patlaması olayı vardı. zaten yaşlı jonas kendisinin gelecekte kaldığını söyledi. ne işe yaradı peki? hepsi aynı oluyor.

.kazma ile adam öldürme sahnesi koymuşlar. tüneli arayan tipler, onlar bulunca tüm zaman değişecek mi? geçmişte yaşanan bir hikaye gibi. geçen sezon noah'ın kim olduğu belli değild. bu bölüm sanki biliyormuşuz gibi peder tipli arızalı karakterin noah olduğu anlaşıldı. hem de eski fotoğraftan sağır kızın tespit etmesiyle bu yapıldı. o kız da gelecekte lider olup adam sallandıracak. böyle bir karaktermiş. jonas ile ne arıyorlar? bu eleman ne arıyor? kim ne yapıyor? onu da anlamıyoruz. gizem ya, ağzımız yüzümüz gizem oldu böylece.

.noah ile işbirliği yapan oğlan çocuğu vardı. jonas'ın kız arkadaşının eski sevgilisi, annesi hasta ve bir de travesti eleman vardı. o da kamyonunu sattı. diğer elemanla görüştü. bunların ne anlama geldiğini henüz anlamadık.

--- spoiler ---