4 Mayıs 2019

project blue book s01e07:

The Scoutmaster

--- spoiler ---

.boş beleş bölümlere devam ediyorlar. zaten her bölüm ayrı konudan devam edecekler. geçmişte yaşanmış uzaylı temaslarını ele alacaklarsa iyi güzel ama bu sefer uzaylı temalı dolandırıcılığı ele aldılar. bir de zaten geçmişte uzaylı teması muhabbetini delileri ile anlatsalar güzel olurdu. history channel için iyi olurdu.

.şimdi hikaye şeklinde devam ettiriyorlar. abimizin hikayesi de gerçek olabilir ama yine de pek tat vermiyor. özel olarak her olayda benzer şeyler oluyor. zaten uzaylıyı bulduk kardeş diyemezler. masum köylülerden saklıyorlar, kendileri garip cisimlerle aşık atıyor.

.önceki bölüm bir yerden, bir cisim aldıydı. onun sorgulamasını da yüzbaşı olan çekiyormuş. adamın tekini sorgularken öldürmeye ramak kaldı, eleman beni öldürecek  yetişin diye bağırınca adamı geri çektiler. sonra da general çifte ajanla görüşürken mekanı bastı, mikrofonu aradı. durum buymuş. o aleti arıyorlarmış. 

.sonra hikayeler birleşti. doktora mevzuyu sordu, tabii ki söylemedi. doktor salağı da gördüğü şekilleri mağaralarda görüyor. uzaylı işi olduğunu düşünüyor ama halktan biri bir olayla karşılaşınca salak salak açıklamalar yapıyor.

.sonra yerli halktan bir tip gösterdiler. defiance dizisinden yerli tipiydi kendisi, uzaylıları anmak için törenler yapıyorlarmış, çizimleri varmış. kafa tası deformesi olayını ele almış oldular.

.yerel şerif kardeş ki kendisi yine bilim kurgu dizilerinde devamlı gördüğümüz tiple birlikte uzaylı ispat ettik kardeş diye telgraf yollamışlar. ondan sonra olaylar patlak vermiş, ulan hepsini düşündünüz bir telgrafla mı yakalandınız? o da saçma oldu.

.kafa tası yerli mezarından çalınmış, yanma olayında da kendini yakmış herhalde. ışıklar zaten güya bataklıktaki gazların patlamasıyla oluyormuş. böyle açıklamalarla devam ettiler. durumlar bundan ibaret.

.rus ajanı ya da karısını bu bölümde göstermediler. onların sıkıntısı da başkaydı. dizinin havası insanı bunaltıyor. arada sırada bir bölüm işte.

--- spoiler ---