20 Nisan 2019

star trek: discovery s02e13:

Such Sweet Sorrow: Part 1

--- spoiler ---

.komple vedalı bir bölüm yapmışlar. ikiye aksiyonu ikinci bölüme biriktirmişler herhalde. sezon finalini de böyle yapmaları pek güzel olmadı. zaten zamanda yolculuk bayık bir konu, tekrar onun üzerine gidecekler. bu sefer michael anası gibi zaman yolcusu olacak ama discovery ile birlikte, hatta ekibiyle birlikte olacak. baya saçma olacak yani.

.öncesinde tek başına olacak gibi tasarladılar, o da saçmaydı. tek yönlü yolculuk diyorlardı. hemen herkes kendini feda etmeye çok meyilli zaten, bir yerden sonra kabak tadı veriyor. bu dizi beni çok sarmadı, daha iyi yerlere gidebilirdi.

.geçen bölümde gemilerini yok edeceklerdi ama veriler kendilerini korumak için geminin kalkanlarını falan açabiliyorlarmış, onu da öğrendik. önce kendini imhayı durdurdular, sonra kalkanları açtılar. böyle bir veriyi sen geleceğe götürüyorsun.

.bir de mallıkta sınır tanımıyorlar, eğer kontrol dedikleri yapay zekadan veriyi uzak tutabilirlerse gelecek değişmeyecek mi? orada hiç teknoloji yok diyor ama insanlık yok olmadığı zaman, uzak gelecekte işler değişmeyecek mi? bunu açıkladılarsa hatırlamıyorum.

.zaten herkes çok teknik, çok zeki, bıdı bıdı bitmyiorlar bir türlü. oturuyorlar bir saat kala muhabbetin ve vedanın dibine vuruyorlar. kontrol'ün gemileri etraflarını sarıyorlar, bunlar hala muhabbetteler, köprüden çağrılıyor, hala muhabbetler, öpücükler, artık neredesin falan diyor, gemideki samimiyete bakar mısınız?

.gay aşıklar vedalaşıyor, yine üzülüyoruz. iyice homo empatikliği yaptılar. son anda geleceğe gidecek gemiye atlar gibi geliyor bana. ekip zaten tanıdığımız insanlar. tyler salağı gelmiyor gibi, o da geride kalıp kontrol'ün gitmediğine emin olacakmış.

.atılgan mevzusuna bağlayalım dediler ama o başka dizi diye uzatmadılar, işin aslı bu gibi görünüyor. daha iyisini yapabilirlerdi. şimdilik iyiye gitmiyor. 

---spoiler ---