20 Mart 2019

the walking dead s09e14:

Scars

--- spoiler ---

.rick'siz bu iş olmuyor. resmen en kötü sezonlarından biri. şu bölüm de uzun zamandır yaptıkları en karın ağrısı bölümlerden biri. çok karın ağrısı bölüm yaptılar ama şu geri zekalı kızın istediği zaman istediğini yapmasına anlam veremiyorum. daha kaç yaşında mal? herkese akıl veriyor, kendini ninja zannediyor. bu kadar ufak bir tipin kılınç kuşanması, ateşli silah kullanması nedir abi? kim akıl etmiş bunu? o şapka ne? o tip ne? ne gerek var?

.henry malı yerine iyice bonus oluyor. arada sırada atraksiyon yaptırsınlar, ona da lafım yok ama o kadar olay ortasında bütün bölümü bu salak üzerine kurmalarına iyice ayar oldum. bir de sırf bir gerginlik yaratalım diye michonne geçmişte çocuk kesmiş, onu uydurdular.

.üniversiteden arkadaşı gelmiş, arkadaşı diye de güvenlik kaygılarını bir kenara bırakmış. pek iyi anlaşıyorlarmış. biraz güvenini kazandıktan sonra karı çocukların hepsini toplayıp götürmüş. onun zombi istilasına bulduğu çözüm de buymuş. çocukları istedikleri gibi yetiştirip, hayatta kalmayı düşünmüş. sanki hiç büyümeyecekler. nasıl bir plan lan bu? 

.hem o kadar küçük çocuğun bakımı, karnını doyurması şusu busu nasıl mümkün olmuş? sadece çocukların değer yargıları esnektir adlı çalışma için adamlar sıçmış batırmış. hadi diyelim bu böyle, ulan kendini koruma mekanizması var. askerler bile fedakarlığı bir yerden sonra öğreniyor.

.baştaki karıyı öldürüyorsun, geride kalan büyük olanları da öldürüyorsun. küçük olan niye öldürülsün? hadi diyelim açmazdasın, çocuğun elini tutuyorsun, kafasına patlat bayılt abicim, niye kestin? biraz dursalar kendilerine gelirler. biraz abartı bir ikilem olmuş. manasız olmuş.

.alfalar meselesi vardı, onlar da çok zorlama zaten. bir manası yok, bir gerçekçiliği yok. o kadar insanın açıkta barınması da mümkün değil. hepsi birlikte mekana geldiler, doktor dikiş attı ve devam ettiler. izlerini de güzel kapatmışlarmış. iyi güzel de işte her tarafta adamları var. krallığı ve panayırı gördü. kana bulanacak demek. hak etti itler, geberseler üzülmeyeceğim. bu beş yıl çok saçma oldu. rick'in zamanına döndürseler iyi olacak. o vakit de bunların hikayesi eksik kalacak. olmadı yani.

.neymiş efendim arkadaşlarımıza yardım etmeliymişiz. bu kaçıncı ikilem. dizi bundan başka bir şey anlatmıyor artık. veledin teki de geliyor yardım için zombilerin ortasına dalıyor. ninja annesi de koşup onu kurtarıyor. az biraz farkla. komik olacakmış da ciddi ciddi bunu yapmışlar.

--- spoiler ---