21 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e13:

Episode #1.13

--- spoiler ---

.biraz olsun açıklamaya giriştiler ama olacak gibi görünmüyor. bu oğlan oyunu tek başına tasarlıyor, koca şirket bunu düzenleyemiyor. koca şirketin ceo'su level atlamaya, canını ortaya koyuyor. bunların hepsi oluyor. profesör denen şirketin yönetim kurulu başkanı da lens ve ittifak ile olaylara dahil oluyor, artık inanıyor ama polis soruşturmasını o kadar da etkilemiyor.

.geçmişe gidiyoruz, elemanın başına bir şey geldiğini nerden anladı? hepsi emma'nın ürünüymüş. emma yapa zeka tarzında bir şey demişlerdi. onun yanında düello falan da yapamıyormuşsun ama kardeşinin hacker arkadaşı onu bıçaklamış. elemanların lensler gözündeydi. gerçek bıçakla bıçakladığı için gerçek hayatı etkileyen bir etki yaratmış gibi anlattılar ama madem kardeşini kurtarmak için yaptı, daha etkin bir yol bulabilirdi. hem yapay zeka kardeşi olduğunu nerden biliyor? eleman bilinç üretmiş gibi göstermeseler iyidi.

.sonra fatma'nın eli meselesi var. oradan muhammed peygamber'in kızı muhabbetine geldi olay. adalet kapısı, cennetin anahtarı ve fatma'nın eli, bunları anlatıyorlar. saray çökermiş diyorlar. onun yerine emma'ya anahtarı götürecek, fatma'nın eli kendisinde görünüyor. mevzuyu böyle üstünkörü çözdüler.

.tamam iyi güzel dedik ama şarkıcı mal karı tekrar bir pislik yapmış, eleman bu sefer polislerden kaçar hale geldi. tam kaçak hale geldi, bu şekilde nasıl elemanı bulacak? buldu diyelim o karnındaki yara ile zaten dizinin başındaki işleri nasıl yapmış? mail atmış, telefon açmış ve trende granada'ya kadar gelmiş. uyumuş kalmış hala canlıymış. hepsi iyi güzel de sonra ne olmuş? trende yerde yığılmış gibi gösteriyorlar. gerçek hayata etkisi de zaten inanılmaz saçma. hala ölenlerin oyunla ilgisi olmadığını açıklamak zorundalar. vücudundaki kanı bitmiş gibi demişlerdi. böyle açıklama mı olur arkadaş?

.emma karakteri ve kendisi karşı karşıya gelince ne olacak? ondan bir şeyler öğren demiş ama mevzuyu zaten çözmüşlerdi, hem de kızın seviyesi düşük olduğu için onunla konuşmaması gerekirdi.

.profesör salağının kaçış hali, esas elemanın ona yardım etmesi, söylediklerine inanması, korkması falan hepsini güzel yapmışlar. polis olayını çekelim de rahat etsinler dememişler, gerginlik dolu bölümler bizi bekliyor. az kaldı bitmesine.

--- spoiler ---