14 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e06:

Episode #1.6

--- spoiler ---

.komple saçma sapan bir romantiğe döndüler, böyle yapacaklarını hiç düşünmemiştim. adamlar bilim kurgu hikayesini resmen askıya aldı. adam buna dadanıyor, hayalet gibi peşini bırakmıyor. öldürüp duruyor ama devamlı bir düello modunda, iyi güzel kardeşim de lensle mi alakalı? beynine bir şey mi yapmış? programla mı alakalı? araştırtsana birilerine, koskoca teknoloji şirketinin başısın. nasıl bu hallere düştün?

.oyunu test ederken iki kişiyle, bilgisayarlarla falan destekleniyordu. şimdi ne oldu? hem oğlana ne oldu? o kadar zaman geçti, oğlan nerde diyen yok. bu nasıl iştir? resmen iki önemli konuyu unuttular. sadece bu ikisi arasındaki yakınlaşma muhabbetine döndürdüler. bir yakınlar, bir uzaklar. bir arkadaşı geliyor çok zahmet verdin diyor. çat diye gidiyor. karı en son arkasından koşuyor, hep birlikte pek üzülüyoruz falan. durum bu yani.

.detaylı otopsi olayı da inanılmaz saçma oldu. ulan cinayet şüphesi olabilir işte, izne falan gerek olmamalı. iki tane sevdiğin insan birbirini öldürünce, otopsi yapılmayacak mı yani? nasıl olsa öldü diyor, diğerini boş yere uğraştırmayalım diyor. otopsi yapılırsa cinayet derler, medya yönelndirir diyor. ölen elemanın babası olayları kapatalım diyor ve kapanıyor.

.karısına karşı çok sert konuştu. doğruları söyledi ama hamile karıya düşük yaptıracaktı. bir süre sonra hepsi şehirden ayrıldı. bizim salak da kendini uykuya verdi. uykularda rahatsız etmiyormuş. bu da olmadı.

.zaten şak diye evinin ortasında belirmesi de olmadı. evinin ortasında beliren adam saklandığı odaya ya da duşakabin midir nedir? oda gibi cam ya neyse işte, oraya da gelirdi. kapıyı engel olarak kabul ediyor ama evin ortasına belirmeyi normal görüyor. en azından kamuya açık yerlerde olmalıydı. çok saçmaladılar. 

.az biraz saçmalasalar yine neyse diyeceğim. devamlı aynı düelloda takılı kaldılar, hikaye ilerlemedi. saçma sapan bir kaygı bozukluğu haricinde bir yere varmadı. araştırmadılar, kimse sormadı bile. oyuncu eleman o gece elemanla düello yaptığını biliyordu. bunun üzerinden en azından ikinci adamın bir şeyler yapması gerekirdi. zaten şüpheleniyordu da, olmadı da olmadı yani.

.belki bu gizemleri çözecekler ama adamlar hikayeyi uzatmak için altıncı bölümde sorulması gereken soruları son kısımda sorup cevaplayacak olabilir.

.ayağı sakat kalacak birine göre de devamlı o ayağa bastırmaları çok abartı oldu. arabayla çıkıp gelmeler, silah seçmeler, ninja atışı talimi yapmalar falan artık şaka gibi oldu. sen oyuna ne akla hizmet tekrar girersin? yerini görmek için, silah almak için falan girdi belki ama belli ki kafayı yedirten bir tarafı var. niye düşünmemişler bunları?

--- spoiler ---