19 Şubat 2019

the walking dead s09e10:

Omega

--- spoiler ---

.geçmiş hikayesi pek başarılı değildi. yakaladıkları kız da çok çabuk taraf değiştirdi. tam elemanı çekiçle ezecekti, bebek sesi duydu ve taraf değiştirdi. şimdi annesi olacak kadın, toplum kurmuş ama çok tabii olarak bebek mebek olamaz. olunca ne oluyormuş? bunca zaman kimse hamile kalmamış mı? 

.resmen geçmiş hikayesi saçmalık, elemanı öldürüyor. kaç saat sonra zombiye dönüşüyor. onun bir vakti yok dediler ama bu kadar da uzun sürmüyordu. fear the walking dead'de bunun testini falan yapıyorlardı. birbirlerinden haberleri yok herhalde.

.babası yumuşak bir insanmış, çocuğunu severmiş. annesi sert bir tipmiş. olaylar çığrından çıkınca çocuğu bırakmamak için adamı öldürmüş. öyle saçma sapan bir şekilde hem de, üstelik zombi saldırısı oldu da baban seni kurtarırken öldü gibi hikayeler de anlatmış.

.zaten beş yaşındaki kızın geçmişi detaylı anlatışını izliyoruz. buradan bakınca bile çok saçmaladılar. niye böyle yaptılar insan hayret ediyor. 

.senaryoyu tersten yazmışlar. sezon arasında süper bir şaşırtmaca yapalım abi demişler. tamam eyvallah, şimdi de arka planı yazalım demişler öyle ellerine kalmış. zaten bu kadar zamandır nasıl karşılaşmamışlar? orası bile açıklanamaz. her yeni çıkacak gruba bu söylenebilir ama bu tipler kendi çaplarında bir medeniyet kuruyor. bunca zamandır hepsi ayakta kalmış. mutlaka insanlar görür. öyle aşırı uzak bir yerde de değiller.

.henry yeni carl olacak herhalde. yine uyuz uyuz çıkışlar, saçma sapan tercihler. kızı kendi başına çıkarmadı herhalde ama taze emilmiş solucan yemeler, ergen yakınlaşmaları falan çok gereksizdi.

.yeni katılmış grubun kendi başına hareket etmesi de inanılmaz saçmaydı. hadi gittiniz diyelim, bu kadar deneyimlisiniz, takip edilip edilmediğinizi bari anlayın. onlarla birlikte zombi maskeli güruh geldi, ben alfayım dedi ve orada bölüm bitti.

.karının tip zebanı gibi. azınlık raporundan mı hatırlıyoruz nedir, çok tanıdık geldi. başka bir filmini çok hatırlayamadım. saçları kazıtmayı kim bulduysa, süper fikir olmuş. tam bir manyak gibi görünüyor. toplum düşmanı, güçlüyü övücü muhabbet. aslında yapılmıştı ama yapılmayan zombiler gibi olmak meselesi. bunu da nasıl yaptıklarını zaten açıklamaları mümkün değil. devamlı ceset içinde çürüyüp gitmeleri lazım. sadece kulağında bir ağrı var o kadar. yersen yani.

--- spoiler ---