20 Şubat 2019

manifest s01e15:

Hard Landing

--- spoiler ---

.sezon sonuna ne yapacaklar şimdi? adamlar karakterleri bir iyi bir kötü gösteriyorlar. zeke denen tip de kötü çıkacak gibi. böyle saçmalamasalar iyi olacaktı. kurt neyin simgesi arkadaş? o animasyonu yapmanız şart mıydı? ne kadar kötü göründüğünü nasıl fark edemiyorlar?

.her neyse geçen bölümde suyun dibindeki adam canlı çıkmış. yaratık falan derken, adam da zamanda yolculuk etmiş. üç beş günlük bir şey ama çağrı almasına yetmiş. bir bomba görmüş. tam da yerini görmüş. 

.banka soyguncusu, soyguncu arkadaşlarını öldüren bir tip kendisi. bütün bölüm boyunca bunla uğraştık, imanımız gevredi. yok efendim bir arkadaşı varmış da abisi gibiymiş de onla soygun yaparken bunun yaptığı suçu üstlenmiş, sonra gitmiş hapishanede ölmüşmüş de öyle şeyler işte.

.adamın gözü yaşlandı ama iki kişiyi öldürmenin cezasını çekmek istemedi. bizim gerzek iyiler çağrıları iyiliğe yorma konusunda kendilerinden bir çıkarım yaptılar ama işler buraya kadar geldi. belki çağrı gönderenler iyiler değil? kim çağrı gönderiyor? kim var arkada?

.sahi binbaşı vardı? ona ne oldu? o kadar zamana tırmaladılar, şimdi kadın oralarda buralarda diye koşturdular, geldi mekana taşındı sonra ne uğraşacağım onlarla dedi. öyle kaldı. arkada bir gizli devlet yapısı gösteriyorlar ama sanki sadece sonuçları değerlendiriyor gibiler. çok da manalı değil yani.

.sonuç olarak güya çağrıyı yerine getiremedi. kurda kendini kaybetti gibi bir şey. kurt bombanın bulunduğu bölgede yine göründü, kalabalığın arkasından başka bir tarafa gitti. bu kurt animasyonu bize ne anlatmak istiyor anlamadık.

.zeke meselesi, jared meselesi ile karıştı. eleman güvenmedi, parmak izini falan araştıracak, ne çıkacak bakalım. bir evin kapısını zorluyordu. şak diye polis bunu aldı. annesinin eviymiş de pek inandırıcı gelmedi. ulan ananın evine kapıyı maymuncukla açıp, şak diye karşısına çıkarak mı girersin? kadın kalpten giderse ne olacak?

.bir de ailecek araştırmacı oldular, hepsi dedektif oldu. süper mutlu aile oldular ama işler ne kadar tehlikeli görünce görecekler o zaman. hepsine ayrı uyuz oluyorum. bu kadar sinir karakteri toparlayıp da diziyi izletmek ayrı bir başarı herhalde.

--- spoiler ---