28 Şubat 2019

the gifted s02e14:

calaMity

--- spoiler ---

.bu dizide birileri ölünce daha iyi oluyor. umarım blink denen karı ölmüştür. iyice uyuza bağladıydı. lağımdaki mutantları kurtarayım derken sona kaldı ve vuruldu. vurulmak istemese vurulmayabilirdi. erg denen mal en arkada kalsa ve birlikte geçseler olmuyor muydu? en arkada o olmalıymış. sonra john'un gözü önünde vuruluyor falan filan. güzel oldu da biraz malca oldu işte.

.şu tv programı başındaki elemanın geçmişini gördük, dört sene önce radyo programı varmış. pek bir şeyi yokmuş. zenci karı buna gelmiş, mutant karşıtı olarak kendisi parlatmış. şimdi de onu kullanıyor. 

.lağımlara adamları bu karı yüzünden yolladılar. güya mutant memleketi kuracaklardı, şimdi lağımlara saldırı yapıp bir sürü mutant öldürmüş oluyorlar. kimse bunun hareketlerini sorgulamayacak mı?

.lorna desen hain olduğunu gizleyemedi ama bilgisayarcı kızın şifresini kullandığı için onu öldürdüler. üzülüp iyice işleri batırabilir. güvenlikleri çok boktan, orası belli. odaya kimin girip çıktığını bile tespit edemiyorlar. tesisteki telefon konuşmalarını dinlememeleri neden mesela? onun yerine sinyalleri komple kesiyorlar. böyle de süper güçler.

.esas ekip lağımdaki tiplere araba getirdi. insan otobüs falan getirir. o kadar insanı arabalara doldurmaya çalıştılar. iyi güzel ama neden buradan çıktılar? daha güvenli bir yer seçemezler miydi?

.en önemli soru bu kadar mutant arasında işe yarayan yok muydu? bir tane lağım kılıklı geleceklerini görebiliyor. bir tanesi güçlü, onu bunu kaldırıyor. bir tanesi de kolla diğerlerini öldürebiliyor. insanlardan bir kaç tane öldü ama bir sürü mutant öldü. en başları da eğer vurulması gerekiyorsa kendisini vurup gözünü kullansaydı. bomba üstüne oturup insanları kurtarsaydı. resmen bir şey yapmadılar. çok saçma oldu.

.serum meselesi de güzel olabilir artık. baba karakteri de serumu almayı bırakacakmış. onun gücüyle ilgili bir sürpriz yapsalar dizi havasını bulacak ama ergenlerin aralarındaki meseleye indirgeyip duruyorlar. bir türlü olmuyor.

.anne karakteri de araba içinden silahı çıkartıp polislere sıktı. sonra da arabalara çarpıp geçti. iyice manyak karı oldu. nerde o eski hemşire anneleri, nerde bu karı? spor yapınca mı böyle olmuş yani?

--- spoiler ---