23 Şubat 2019

project blue book s01e06:

The Green Fireballs

--- spoiler ---

.adamların nükleer bomba testi bölgesinde gökyüzünde yeşil ışıklar dolanıyormuş. bunlar da bunu araştırıyor. doktorumuz yeni kamera sistemi kurup kaydetmeye çalışıyor, o ara bayılıyor düşüyor. siyah şapkalı adamlarla görüşüyoruz. kendisi ta sanctuary dizisinde gördüğümüz tip, burada da gizemli bir insan evladı.

.bir tane kasaya yönlendirmiş, içinde de garip bir alet var. arada parıldıyor. görüntüsünden daha hafif. artık nasıl bir maddeyse, uzaylı mı değil mi? söyleyemiyorlar bile. adam kendi başına nasıl bilecek bunu?

.daha kötüsü karısına, artık sır yok, hepsini birlikte yapacağız diyoruz. bundan önce karısı da rus ajanı arkadaşı ile kilitli kutusunu açıp günlüğünü okumuştu. şimdi hepsi birbirine girecek. rus ajanının yanındaki adam da komşuyu öldürmüş. böyle aptal saptal işler işte.

.bu olay gerçek miymiş? adamlar gökyüzündeki ışıkları rus insansız hava araçları falan mı zannetmişler? ruslara böyle şeyler atfetmeleri de güzel ama onların da alakası olmadığı zaten bariz.

.bir yerde amerikalılar, uzaylılarla anlaşmış, onların gelişmelerini izliyorlar. yaptıkları anlaşmadan dışarı çıkmamalarını kontrol ediyorlar gibi anlam çıkıyor. bunun böyle olup olmadığını kendileri de bilmiyor ama olayları araştırmaya yeltenen iki tip de birbirinden salak.

.doktor kendini kaybediyor, bir adamın yanışını gördü diye de kafayı yiyor ama olmuyor bir türlü. getirdiği açıklamalar da yeterli değil zaten. yanındaki yüzbaşı tipi de uyuzun teki. enzoyken de uyuz olurdum. adama uyuz oluyorum demek.

.her neyse başka bir rus ajanını nükleer bomba testi sahasında buluyorlar. o rus ajanı da ne halt ediyorsa artık, mankenlere sigara falan fırlatıyordu. sonra manken numarası yaptı ama bizim yüzbaşı yemedi. kovalamacadan sonra yakalandı, sonra evinde belgelere ulaştı. mevzu bu şekilde kapanmış oldu.

--- spoiler ---