23 Şubat 2019

my cat from hell s10e09:

Guilt Stricken Guardian

--- spoiler ---

.bu adam ne ara on sezon belgesel çekti arkadaş? çok fazla bölümüne denk gelemedik sanki. onuncu sezon dokuzuncu bölüm diyor, imdb onuncu sezon bilgisi bile yok. wiki'den animal planetten falan bulabiliyoruz ancak. bölüm numaraları karışmaz, inşallah.

.iki adet birbirinden gıcık hayvan sahibi ile karşılaştık. birisi kedisi mutlu zannediyor, banyoya yer yapmış o kadar, evi çöplük ev gibi ama fark etmiyor. diğeri de kedisi aç zannediyor, yalvarıyor diye ne yiyorsa veriyor. ikisi de maldı, sinirden kıvrandım kaldım öyle.

.neyse ki işeyen kedi sonunda biraz olsun düzeldi. biraz ona sevindik, diğer türlü çok saçma olacaktı. kadın zaten hayvan merkezinde falan çalışıyormuş ama evin her tarafını işeyip bir şeyler anlatmak isteyen kedisini bir türlü anlamıyor.

.jakson geliyor, şöyle şöyle yapın diyor. yarım yamalak yapıyorlar. eğer tırmalayıp sürtünüp iz bırakırsa işemez diyor. aletlerini aşağı indirin diyor, adamı dinlemiyorlar. neyse ki zorla yapıyorlar ve işe yarıyor. böylece ailecek seviniyoruz. mal oğlu mallar sizi!

.diğer karı inanılmazdı, hayatımda gördüğüm en geri zekalı yaşam formlarından biri olsa gerek. anasız büyümüş, kimse buna yemek yapmamış. şimdi kedisini bu formda düşünüp ne yiyorsa veriyor. kendisi yapıyor mu bilmiyorum ama kedi 12 kilo dedi! sonra diyete başlattırıyor. bir kilo daha alıyor.

.jackson da sinirlerine hakim olamadı. en son tekrar gitmedi bile. sonra diyor ki glikoz seviyesi normal, kilo alması önemli değil. ulan sen nasıl insansın? iyilik niyetine kediyi göz göre göre öldürüyor. normalde hayvanlarını ihmal eden insanlarla aynı kategoride, kedinin o karıdan alınması gerekirdi. hayvan şekeri yükselince yürüyemiyor. normalde 100 falan olması gereken şeker 600 birime, daha üstüne çıkıyormuş. artık mal karı neyle besliyorsa, hayvan istiyor diye geberip gidecek.

.sonra da hayata bir kere geliyormuş, istediğini yesinmiş. 11 yaşında hayvan daha kilo aldırıyor, oynamasını bilemiyor. ne halt etmeye kedi bakıyorsun sen diye sormak lazım. iyi niyetli geçinmeleri, gözyaşlarına hakim olamaları da tam katledilmedik böyle insanlık resmen tiksinti veriyor insana. böyle hayvan sevgisi de zaten mallıktan başka bir şey değil.

--- spoiler ---