17 Şubat 2019

masum s01e08:

Final

--- spoiler ---

.dünya standartlarında çekimler, çok güzel müzikler falan filan derken dizinin bitişini yapamadılar. bir kere karakterler kendi içinde tutarlı kalamadı. şaşırtmaca yapacağız diye bir sürü cevapsız soru bıraktılar.

.taner neden gidip elemanı öldürdü? ilkin yanlışlıkla duvara yapıştırdı öldü sandı. gömmeye çalışırken mal adam uyanmış ve kaçmış. öldürmek için peşinden koşmuş ama öldürememiş. hepsi iyi güzel ama neden öldürdü?

.emel ile tartışırken, senin evine bu adam girmiş. kayıt cihazında şöyle şöyle işler yapıyordu. seni roman için kullanmış dese, karıyı boğmak zorunda kalır mıydı? emel'i neden boğdu? dizinin temel olayı bu ama gerekçesi resmen yok. o yüzden o kadar güzelliği mahvettiler. daha iyisini yapabilecekken yapmamışlar. belki birileri finale karışmıştır, belki yok abi öyle olmaz böyle olur demişlerdir. bilemiyorum ama mantıksızdı.

.taner karakteri küçükken sosyopat idi. kamera için yaşı adamı öldürdü. sonra karısını başka adamla paylaşıyormuş. deli aşık, süper romantik biri çıktı. kimseye zararı olmayan bir insan gibi gösterdiler. sonra emel'i durduk yere boğdu. belki kardeşi için yaptı kim bilir? orasını açıklamaya bile yeltenmediler ama karakterin ne olduğu bir türlü ortaya çıkmadı.

.baba karakteri haluk bilginer abimiz de bir türlü oturmadı. çocuklarına devamlı bela okuyan baba. karısı ile iyi geçinemeyen insan modelinden süper babaya döndü. bir kere cinayeti örtbas etmek için yardım etti. bunların önemi kalmadı ama yine de masum bir insan evladı olmadığını görebiliriz. dizide masum kim oynadık ama bulamadık.

.sonunda tarık denen şizofren delirdi. komutanı buna çok mühim bir görev verdi. ailesini tüfekten geçirdi. dedesinin tüfeği miydi neydi o öyle? bir tek babasını öldürmedi. o da kan kaybından ölürmüş ama yusuf gelmiş...

.yusuf niye gelmiş? yusuf karakterinin ailevi işleri ve kızı ne oldu? önce onun üzerinde başladı dizi, sonra yön değiştirdi. madem öyle niye bu karakterle uğraştırıyorsunuz ki? hem bu ne biçim polislik abi? defalarca tek başına gidiyor. kafasına odunu yedi, yine koşup gidiyor. en sonunda elleri kelepçeli merkeze alıyorlar, hala kanıt yok. böyle de bir işler işte.

.gizem çözümüne geliyoruz. rüyayı döven adam komisermiş. en başından beri kendince iyi, ağır abi tip bu sefer dünyanın en kötü insanı oluyor. karıyı dövüyor iyi güzel de niye başkası ile evlenmesine izin vermiş? neden bu adamdan kurtulamamışlar? taner baştan beri adamı tanıyor muymuş? öyleyse niye yusuf'a haber etmedi. hadi hepsini geçtik, bu durumun hikayenin geneli açısından ne önemi var? rüya dayak yiyor diye emel mi öldü? nedir bağlantısı? hepsi boşta kaldı. işte insan bu kadar yaptıktan sonra daha bağlantılı, daha karışık güzel bir iş bekliyor ama cevapsız sorular saçma sapan öyle kaldı.

--- spoiler ---