18 Ocak 2019

vikings s05e18:

Baldur

--- spoiler ---

.eski kasvetli havalarına döndüler gibi. kalan bölümlerde ne olur bilemiyorum ama ivar denen mal ağır manyaklık yapacak gibi. kendi çocuğunu bıraktı. ememez dediler de çocuğun sıkıntısı nedir? bize göstermediler. yarık dudak falan mıdır? bunun için çocuk bırakılır mı? defarmasyon tanrıların işaretidir demişti kadın, neden bıraktı? ragnar'a laf çarptılar ama geçtin kral oldun hatta tanrı oldun, hepsi ragnar'ın sayesinde olmadı mı? belki de öldürse iyimiş. vikingleri mahvetti eleman.

.kardeşinin yavuklusunu ve ailesini yakması falan da çok ağırdı. neden beni tanrı olarak kabul etmiyorsun diyor. ragnar bizi özgür bırakırdı diyor. süper bir insanmış, ölünce anlamışlar. oğullara geçişin sıkıntısı da bu belki. sonra güzel güzel konuştular, baban da iyi insandı dedi ama hepsinin suratını işaretlemiş, canlı canlı yaktı manyak.

.kardeşi bir lordu görmeye gittiydi, o da ivar'a karşı harekete geçecekmiş. bjorn'den haberi yok herhalde. geldi bundan yardım istiyor. hepsi birlikte ivar'ı devirebilirler ama neye fayda, birbirlerini kesecekler. viking'in viking'den başka dostu olmadığını bilmiyorlar herhalde.

.floki desen tanrılarını ararken cehennem ağzını buldu. özel bir volkanik mağara herhalde. adam yerden etkilenip duruyor, insanları buraya getiriyor. sonra insanlardan vazgeçtim artık diyor. yaptığı şey biraz basit kaçıyor bir yerden sonra, anlamını kaybediyor. zaten adam da kalmayınca hikayesi bitecek böyle sanki.

.harald'ın fantezileri de komikmiş. bjorn ile birlikte hareket edecekler ama aynı karıya yanmışlar. karı da bunlarla oynuyor gibi. ragnar'ın meşhurluğunu kullanıyorlarmış gibi, çocukları da meşhur bjorn de meşhur. kime meşhur lan bunlar? biz duymadıydık hiç. artık meşhurlar orası ayrı.

.lagertha çıktı geldi, nerden çıktı geldi? şifacı karının yerinde ne arıyordu? onu göstermediler. arada kafayı yemiş. ragnar'ın yılanlara atılığı sahnede hepsi lagertha şeklinde oynattılar. tekrar ragnar'ı görmek iyidi. sahneyi tekrar çevirmediler herhalde. aynı sahneydi.

.evlat katili anne, meme kanseri olmuş. ta o zamanlardan biliyorlarmış demek. ölecekmiş kadıncağız. hepsi birlikte ölsün artık. dramları insanın içini kıyıyor. ağır bir karanlık var bu dizide.

.en parlağı ubbe oldu, adam ingiltere'yi dönüştüren viking herhalde. danimarkalılar ile toprak karşılığı anlaşma yapacak. bir tanesi kabul etmedi, onla da dövüşecek ve hep birlikte mutlu mesut yaşayacaklar.

--- spoiler ---