17 Ocak 2019

manifest s01e10:

Crosswinds

--- spoiler ---

.aşk üçgenleri kadar taş düşsün başınıza lan, adamlar tüm karakterlerin özel hayatlarının dramlarını yaşatıp, bu dizide ne oldu meselesine bir türlü gelmiyorlar. bu bilim insanı karının da uçakta olduğunu hatırlamıyordum. pilot diyordu ki, böyle bir işte o karının uçakta olma ihtimali nedir, haklı adam. bu kadar ihtimal içinde nasıl olabilir?

.sonra içlerindeki köstebek karı telefonu atıyor, neyse ki sadık olacakmış diyoruz ama sonra tekrar telefon geliyor. bin başı denen karı geliyor, bununla görüşecekmiş. bir o salak tip eksik yemin ederim, hepsi mi salak olur bir dizinin?

.en başında esas velet karakter salak zaten, babasını diğer adam geldi diye eve çağırmak nedir? ablası desen ayrı bir mal. biyolojik babası gitmiş, yerine geleni beğenmiş, onu baba yapmaya eve çağırıyor. böyle bir salaklık da az bulunur. sana ne lan?

.karı desen paylaşılamayan hint kumaşı sanki. ben denen dip sonunda geri çekildi, ağlarken telefon geldi. helikopterde bin başı buralardaymış, ayağını denk al dedi ki diğer karıyla görüşmedeydi zaten.

.dedektif karı ve eski nişanlısı sonunda sevişti. bu malların bunu yapacağı belliydi. adam bir tarafta evli karısı hamile kalmaya çalışıyor, diğer tarafta ölümden dönüp işe koşuyor, bir nevi karıya koşmak demek. karı artık seninle çalışmayacağım derken kendilerini yatakta buluyorlar. ne gerek varsa böyle dramlara  artık.

.bir de kar fırtınasında bu salak karının fotoğrafının olduğu bir o karıyı bul sesi var. en başında mick denen karı bunu duyuyor. diğer karıları bulmaları gerektiğini zannediyor, sonunda başkasının çağrısı olduğu anlaşılıyor. veledin kafasında mevzuyu görüyoruz da kim bu? karda ne işi var? hem karı niye bunları görüyor? iş olsun diye işte.

.bu kadar insan ne olduğunu anlayamıyor. bir haber podcast'i yapan zenci çıkıp geliyor, olayları aydınlatıyor. daha bildikleri de varmış ama olaylara dalmadan önce ben tipi gelip ona bir şeyler anlatmış. çok da mühim sanki.

--- spoiler ---