19 Aralık 2018

iron fist s02e10:

A Duel of Iron

--- spoiler ---

.olabilecek en salak şekilde bitti. dizinin bitmesi neyse de adamlar sanki yeni başlıyor gibi özel güçler uydurdular. danny salağı ne ara fistini kazandı? kazandığı yetmezmiş gibi silaha ne ara geçti? kurşunları büküyor falan filan, inanılmaz saçma sapan oldu.

.karı desen kılıncı ile fistini bütünleştirmiş, suçlularla savaşmaya devam etti. bu da saçmaydı. esas en saçma olanı bu ikisinin durduk yere ayrılmasıydı. eğitim başlama öncesi böyle konuşmuşlardı ama işler bitince danny'nin bir mallığa bürünüp tekrardan bir yolculuğa çıkması inanılmaz saçmaydı.

.ward ile konuşmaları da bunu engellemek için özel konulmuş ama adamlar madem sıçtık güzelce sıvayalım, ward da onunla gitsin demişler, öyle de oldu. o kadar zengin adamlar, işi gücü bırakıp japonyada bir yerlerde, dövmesinin derisinden kesilmiş cesedi yollayan adamı bulmaya gittiler abi.

.böyle deyince ne kadar saçma olduğunu tam ifade edemiyorum gibi geliyor. ward'ın baba olması meselesi de olmadı. karıya destek teklif etti, o da kabul etmedi. bağımlılardan tiksiniyorsan niye yatıyorsun? yattın diyelim niye çocuk yapıyorsun. neyse ki sorumluluğu aldı, kendi başının çaresine bakacak.

.bir de karının anası ya da onun anası iron fist ejderi ile bağlantılı çıktı. ejderi tokatlayan ilk dövüşçü müymüş? öyle bir şeyler salladılar. bunların hepsi de tesadüf değilmiş. danny yumruğu ona verince güya bunu açıklaymış oldular, peki kendi niye ve nasıl geri aldı arkadaş? nedir bu mallık?

.mary karakteri desen, dizi devam edecekmiş gibi joy'a bağlı kaldı. o gitsin istiyordu ama kendisi gitmek istemedi. bir de başka bir karakterim var ha gözünü oyarım şeklinde göz dağı vererek yaptı, ayrı bir mallıktı. diyecek kelime bulamıyorum artık. üst düzey mallık oldu.

.davos desen, kaybetti ama kafa olarak kaybetmedi. danny'yi güya şüpheye düşürdü, ondan dolayı eleman yolculuğa çıktı gibi gösterdiler ama ne alaka değil mi? madem kendinden şüphe ediyorsun adamdaki ejderi niye söktün aldın? zaten elli saat dövüşme, o ondan aldı, bu bundan aldı derken böyle bitti gitti. hiç de özlemeyeceğiz.


--- spoiler ---