5 Aralık 2018

iron fist s02e08:

Citadel on the Edge of Vengeance

--- spoiler ---

.neymiş efendim eğitimini yapıyormuş, bedenen tamammış ama ruhen tamam değilmiş. gidiyor kafes dövüşü yapıyor, bölüm sonunda da ben iron fist'i almamalıyım sen al diyor. sezon salak karının iron fist'i alması ile biterse yazıklar olsun. bu kadar da saçmalanmaz arkadaş. sen uzak diyarlarda o kadar eğitim ile ejderin kalbine hak kazanmamış mıydın? nedir bu saçma sapan muhabbetler?

.davos salağının veletleri eğitmesi güzeldi ama çok fazla usta çırak ilişkisi yaşatmadılar. hemen mekanlara daldılar, güya insanlara jest yapacaklardı. adama iyilerin yanında olur musun gibilerinden bir şey dedi. adam da tarafsız kalmak istiyorum dedi, buna sinirlenip adamı öldürdü, hem de kırmızı yumruğuylan, bu ne şimdi? bu kadar hasta bir insan da şaka gibi.

.joy desen kase için ortalıklarda dolanıyor, her tarafından belli ama davos göremiyor. hepsi dışarı çıkınca mekanda ikisi kalıyor, sonra kase ortadan kayboluyor. kimin yaptığı yüzde yüz belli olmayacak mı? hani korkuyordu? hani kötü tarafa geçmişti? neden yardım ediyor? joy karakteri zaten ilk sezon sonundan itibaren çok kötü oldu.

.kardeşi mekanı satın al demesinden ölebileceğini anladı. mary'den joy'u korumasını istedi. sanki o kadar erdemli bir insan da ölümüne bir işe atılıyor, çok saçmaydı.

.mary desen doktora gidiyor. geçmişinde bir karakteri daha varmış, süper güçlü bir insan olarak mı çıkaracaklar? nasıl bir tip bu? niye geldi diziye anlamak mümkün değil. üçüncü bir karakteri olsa ne olacak ki?

--- spoiler ---