28 Kasım 2018

the gifted s02e03:

coMplications

--- spoiler ---

.ne oluyor bu hayatta böyle? adamların aile dramları o kadar gereksiz ki? lorna denen salak doğmamış çocuğunu karnında aldı gitti, sonra bebeğin sarılık tedavisi için babasının ışığı gerekiyormuş, senaryoya gel. her neyse çocuğu ile görüntüsü, elinin ışığı ile tedavi etmesi falan hoştu. arkadaşı müzik de pek tatlıydı ama sonra işler karıştı. üçüzler kafana girdiler, kaç lorna falan dedi. baştaki karı gelip gücünü bastırdı. onun da ne gereksiz bir gücü varsa hepsini alt ediyor. bunların mutant hayallerine sokayım demekten diziyi izleyemiyorum.

.reed malının dramı da çok gereksiz, ailesinin bölünmesi meselesi de çok saçmaydı zaten, şimdi ikisi bir şekilde adamın özel güçleri gelmiş, ortalığı karıştırmaya yetmiş, kızı ile araba yolculuğu yaparken uyarıları geliyor, kafa ağrısı ve ses duyunca kenara çekmesi gerekirdi, kendisi de diyor ama kaza  yapıyor. az daha yakalanacak oluyorlar. ancak gidip karısına söylüyor, neyse ki dramı uzatmıyorlar.

.kızının dramı da ayrı, kardeşi ile birlikte rüyalarını uzatmadılar. bölüm olarak zaten bebeğin iyileştirilmesi meselesi vardı.

.marcos salağının geçmişine gittik, babasızlık meselesindeki saçma dialog için bunları göstermişler. sonra bebeğini iyileştirdi. lorna da sen baban gibi değilsin dedi. üçüzler kafasını kontrol edemedi, böyle şeyler de oluyormuşmuş. saçma diyorum.

.bir de john ve yeni sevgilisi yeraltı dünyasına girdi. bir sürü mutant, yeni bir toplum. ışınlamalı kız aynı zamanda ajan oldu. iç konsey midir nedir? onun hakkında güya bilgi aldılar. john salağının dertleri vardı. hep birlikte yeraltında kaybolacaklardı, bu hale geldi. en başında kendi anlatmıyordu. şimdi karıyı başka işe bulaştırdı. ayıkla pirincin taşını.

.bir de gereksiz sentinel ajan problemimiz var. adamın kafasına girip diğerlerini öldürtmüştü. işinden olmuş, şimdi polislere yardıma dosya getiriyor. araba kazası olduğunda olay yerine gidiyor, hepsine emir verecek nerdeyse ama adamı kovalıyorlar. adamın dramı da o kadar gereksiz ki anlatamam. salak dizide manalı bir tane dram yok.

--- spoiler ---