25 Ekim 2018

the man in the high castle s03e08:

Kasumi (Through the Mists)

--- spoiler ---

.iyi güzel de tarihi dolmuş imzayı fark edemezler miydi bunlar? adama tarihi dolmuş imzalı belge veriyor, kendisi sahte belge uzmanı ama bilemiyor. neyse ki adamı öldürdü ama yine de çok saçma oldu. sonra asker içindeki arkadaşı bunlara yardım etti, içeri girdiler. kendisi öldü. sadece keşif görevi için değdi mi peki?

.keşif diyerek patlamaya mı geçecekler? kaldı iki bölüm, bir haller olacak. belki hepsi birlikte alternatif evrenlere geçer de oradan mücadele ederler. dizi öyle de güzel olurdu aslında.

.şimdi inanılmaz kasvetli havası var. acayip sıkıştı meseleler. tekrardan savaş geliyor. tagomi-san'ı harcayacaklardı ama beceremediler. adam kılınç ustası olarak azılı alman suikastçisini iki saniyede harcadı, hem de sopayla... boğazını eziverdi.

.himmler koştu geldi, savaş tehdidini blöf olarak gördü ki aslında haklı, bu şekilde karşı cevap verdiler. bunlar savaşa başladığı zaman tesis patlatılır, bak bomba attılar denir. böyle bir şey yapılabilir sanki. güzel de olur.

.frank ile juliana tekrardan ayrıldı ama çok gereksiz sahnelerdi. zaten alakaları da yok, waytt tipi geliyor, sen niye şimdi bu karıya yardım ediyorsun diyorlar. herkes biliyor da kimse söylemiyor gibi. o da ben eski askerim, vatansever duygularım kabardı diyor. inanıyor muyuz?

.yahudi avcıları ile baş müfettiş karşılaştı. o sahne de güzeldi. müfettiş sonra gay oğlana güzel bir olta attı. aslında telefon etmeye çalıştıydı, telefon yarıda kesildi. adam arkadaşının ve frank'in yerini söylediğini bile anlamamış. dükkanını falan iade ettiler, diğerlerini satmış oldu. bu kadar aptal bir insan. belki korkaklığı her şeyi gölgeliyor diyelim.

.şimdi eşyalarını buldum gelsin alsın diyor. frank ve gay arkadaşı denver'a gidecekmiş. bir gösteri yapacaklar anlaşılan. çok protest bunlar ya ondan böyle oluyor. baş müfettiş olaya yetişebilecek mi? onu da göremedik.

.john ve karısı olayı da inanılmaz bir boyuta geldi. kadın tuttu doktorunu öptü. çok görülen bir olay bu diyor. adam hepsini john'a anlattı. tabii imparatorluk politikalarını eleştirmesi olayı da var. o kadar iş var, karı bir de bunu çıkartıyor. kızlardan birinin test vakti geldi, ondan hopluyor ama şimdi zamanı mı be kadın?

--- spoiler ---