26 Eylül 2018

beyond s02e07:

Stir

--- spoiler ---

.uzun zamandır özel güçler bu kadar kullanılmıyordu. olayları da bir miktar heyecanlı yaptılar. tabii toplamda alemden yaratıkların bu diyara geçişi gibi klişe bir mesele var. yine de tipler arası olaylar ve yeni gelen tipler iyi olmasıyla çekilir bir dizi haline geldi.

.kötü karakter olarak gelen tip çabuk yakalandı. geçen bölüm holden'in ağzını burnunu kırıyordu. polis gelince niyeyse durdu. daha kötüleştirir dedim ama nezarette diğerlerini uyandırıp kalanın içine korku serperek görevini yerine getirmiş oldu.

.aleme gönderilip uyutulmuş kişilerin bedenleri yaratık olarak geri döndü sanırım, içlerine yaratık kaçtı ve bu dünyayı ele geçirmeye çalışıyorlar. kanser hücreleri gibiymiş. böyle de güzel anlatıyorlar.

.yangın çıkaran tip de iyimiş. konuşmasını beğendim. buzdolabı aleme açılan kapıymış. diğerlerinin gelmelerini kolaylaştıracakmış. aynı zamanda örgütün insanları öbür tarafa götürmek için aradığı bir şeymiş. eleman bunca zaman saklamış. holden ve zenci arkadaşı gelince ona iki saniyede anlattı. tam cevapları alamadan ortamdan sıvışmak zorunda kaldılar.

.charlie niye özel gücünü kullanmıyor? ona buna triplerde, bağırmalarda çağırmalarda. willa ile çekişmelerdeler, rekabet mi dersin ne dersin. biraz salakça bir hale geliyor olaylar. ergen atarları diziyi bozuyor ama ergenlere yönelik de yapmış olabilirler. charlie ile anlaştılar gibi oldu.

.anne baba karakteri de ayrı bir tip. kendi başlarına iş yapıyorlardı. baba karakteri pederi dövüş teslim olmaya gittiğinde oğlunun başına geleni öğrendi. kendini tutamadı ve nezarete alındı. saçma bir olay oldu. güya bir şeyler becereceklerdi.

.esas kardeş karakteri willa'ya karşı duygularını açıkladı. kaç zamandır zaten aralarında bir çekim vardı. şimdi kardeşime ayıp olur diyerek tavır koydu. willa da çok salakmışım dedi. ne demek istedi ben anlamadım. sonra da bir şey yok gibi charlie ile muhabbete devam ettiler.

--- spoiler ---