17 Temmuz 2018

The Originals s05e08:

The Kindness of Strangers

--- spoiler ---

.elijah hafızasını geri almasa bölüm o kadar güzel olmayacaktı. o acıyı güzel gösterdiler, güzel geri kazandı. gerisi biraz boştu. yine ayak üstü sohbetlerle falan geçti. freya bu sefer hope'a yardım etmiş. hepsini eski evlerine kapatmış. anahtarları bularak durumdan kurtulacaklarmış.

.bunların hepsini hollow'u geri almasın diye yaptılar ama beceremediler. beceremediklerini nasıl fark etmediler? yani bölüm sonu sanki kazanmışlar gibi davrandılar ama hollow geri döndü. koskoca vincent bir çözüm bulamayıp böyle bir yola girmişti. ergen hope mu tutup bu olayı çözecek? mutlaka bir sorun çıkacak.

.en baştan beri hope esas kötü olacak diyorlardı, belki hollow geri gelecek demek istemişlerdir, belki benzer bir şey olacak. geçen sezonu tekrar edecekler gibi, orası baya kötü olabilir. 

.güzel kısmı elijah meselesi, karıyı kurtardıktan sonra postayı koydu gitti. hayley ile ilgili anılar geldi, pek acı bir hadise ama zaten o hadise niye yaşandı hala açıklaması yok. ulan ebleh ebleh baktı suratlarına, birinden birini kurtarsa ikisi de ölmeyecekti. hayley kızı için kendini feda etti eyvallah ama köken vampir ortama girince başka bir şeyler olmalıydı. klaus zaten çok çabuk devreden çıktı. olmadı yani o iş ya neyse tüm hikayeyi oraya kurdular.

.bir de kol falan geldi, marcel diğerlerinin anısında kendisi dolaşıyor. rebekah ile yine ayak üstü fingirdeşmeler ama sana zarar veririm diye ayrılmalar. bu şekilde devam ediyorlar. acele etmelerine gerek de yok, hepsi ölümsüz bir ara yola gelirler artık. 

.aile dramını güzel yansıtıyorlar. klaus mektupları okurken pek duygusallaştı. abisi için de pek duygusaldı aslında. ilkin hatırlmaması için ayak yaptıydı, şimdi neden birlikte hatırlatmayı kabul etti? kurtulamaz falan  diye mi bilmiyorum ama orayı da geçiştirdiler. daha iyisini yapıp bu dramları bassalar çok daha güzel dizi olurdu ya işte olduğu kadar oluyor.

--- spoiler ---