18 Temmuz 2018

preacher s03e04:

The Tombs

--- spoiler ---

.adamlar buralardan da güzel hikaye çıkartıyorlar. eski tipleri de unutmadık misali tekrar tekrar getiriyorlar. azizlerin katili abimizi zaten unutmasalar iyi, adam adamın hası, o kadar kırbaca hiç sesini çıkarmadı. aynı zamanda hitler ve büzük ağızlıyı yakalamaya gönderildi, işleri zor. allah yardım etti.

.şeytanı getirdiler, şeytan o kadar olmamış. çok konuşkan bir şey. kostüm falan çok abartı olmuş, mekanı fazla yanar döner yapmışlar. onu da çok beğenmedim ama komikti, kendisinin komik olması da iyi bir şey herhalde. azizlerin katili ile anlaşma yaptı, iş hallolunca vaiz için dünyaya salacak. hikaye bir anlamda sıfırlanacak ama olsun, bunların kapışması bir harikaydı.

.bizim tayfa kendi içlerinde sıkıntıdalar. tekrar mezar dövüşleri açıldı. geçen cass ve diğer tip arasında dövüş vardı. onu zor bela kazandıktan sonra jesse elemanı parçalara ayırarak kaçırmayı düşündü. eleman kaçmadı, hep tulip için yapıyor bunları ama tam tulip geldiği vakit cass'i mahvediyordu. sonra yine kaçtı, ikinci deri meselesi de komik sayılır ya neyse işte, az daha tulip'i kendine aşık edecekti. neyse ki etmedi, tek başına mekandan ayrıldı, arkasında da beyazlılardan karıyı gördük, onlar da ajan şekilde devam ediyorlar.

.jesse'nin geçmişinde karanlık işler olmuş, oralara giriyorlar. anneannesini görmedik, elemana neden ihtiyaç var onu hala tam anlamış değilim, şimdi vaizliği dövüş sunuculuğu şeklinde, mezarları kapatırken tanrının bizi terkemesinden göndermeli sözleri vardı. tanrı da ortalıklarda fink atıyor, tulip kafayı indirdiği sırada arabasının yanından geçti.

.jesse küçükken rakip zenci büyücülerin kız çocuğunun kalbini kırmış, pek seviyormuş ama anneannesi mahveder diye bunu yapmış. kız kardeşinin üzüldüğünü gören abisi de gelmiş jesse ile dövüşmeye tutuşmuş, elemanı öldürmüş. mevzu buymuş yani.

.tabii bir anlatımda jesse kötü, kendi anlatımında yardımcı eleman kötücülmüş. artık neyse o, çok da önemli değil. tulip ile araları iyi gibi. ölümden dönüşün bir manası olsa bari, ona girmiyorlar. tanrının görevi muhabbeti de pek ilerlemiyor. yarım yamalak işte.

--- spoiler ---