20 Haziran 2018

into the badlands s03e08:

Chapter XXIV: Leopard Catches Cloud

--- spoiler ---

.daha yeni başladık adamlar sezona ara vermiş. sonraki bölümler ne zaman bilmiyorum ama kalan sekiz bölüm ayrı bir sezon olarak seneye yayınlanacaksa vay halimize. tam da yerinde kestiler. bunca zamandır beklediğimiz hadiseler gerçekleşti.

.şimdi dünyanın haline dair bir takım bilgiler verildi. adamlar özenle az az veriyor ki tadı çıksın. beş yüz sene diyorlar. özel güçler ortaya beş yüz sene önce çıkmış ve dünyayı yok etmiş. uzaylılara bağlarlar mı bilmiyorum ama meridyen dairesi dedikleri yer, uzaylı teknolojisi kırması bir yer gibiydi.

.özel taşlar, özel güçler, özel insanlar falan filan diye gidiyor. bizim hacı ile sunny eski arkadaşlarmış. en azından öyle anlattılar. azra dedikleri yerin varisleri imiş. ikisinin özel gücü ile bu alet çalışıyormuş. biri anahtar diğeri de mercek imiş. durum böyle yani, gayet güzel bir hikaye.

.hikayenin özelinde sunny oğlu için dünyadan çok çabuk vaz geçti, tamam başka ne yapsaydı bilmiyorum ama bajie'yi hemen yakalatması yerine kendisi yakalansa daha iyi olabilirdi. onun haricinde gayet güzeldi.

.bölüm sonunda henry tedavi oldu, onun güçleri hacı'nın içine geçti. esas ben teşekkür ederim derken dünyaları yıkacak kuvvette dedi. adamın normal hali zaten çok acayipti, şimdi iyice manyakça olacak.

.m.k. ile karşılaşmayı biraz aceleye getirdiler. sunny'yi görür görmez bebeği bırak diyerek daldı. sunny biraz dayandı ama dayağını yedi, az daha ağzı burnu kırılıyordu ki hacı son vuruşta geldi, son vuruşta gelmese daha güzeldi. yani bir şekilde geleceğini zaten biliyorduk da sona kalmasının çok manası olmadı. sadece başka bir kıvılcımlı harika dövüş sahnesi yapmış oldular. gayet iyidi yani.

.hacıya güvenme meselesinde m.k. ile sohbet de pek manasızdı aslında. diğer kız daha çok şey biliyordu, onla konuşmalıydı. hacı da cadı da güvenilmez tipler ama özelinde ne yapacaklar orası belli değil. amaçları insanlar sığınak vermekti. bir yeni din gibi geldiler. azra'yı vaad ediyorlardı ki bir parçası da sunny idi, göreceğiz bakalım.

.diğer tarafta dul ve ekibi beyazlılara daldı. adamlar büyük ölçekli savaş sahnesi de yapmış. maviler koştururken animasyon gibiydi, onu da gerçek ile karıştırıp güzel yedirmişler. atla geçilen sahneler de çok iyidi. dövüş sahneleri teke tekler daha iyidi ama moon denen tipin yüz kişiye saldırması da gayet hoş oldu. lydia geldi adamı kurtardı. onların arasındaki romantizm biraz salakça ama mecburen yapıyorlar gibi. iyi güzel derken kadın da yaralanmış, ikisi de orada kan kaybından ölse pek komik olur.

.derken dul, tilda ve yani oğlan tipi mekana gizlice girdi. diğerleri ordularla kafa kafaya çarpışırken bunlar barones'in işini bitireceklerdi. hepsi plana göre gitti ama dul fazla heyecanlı davranıp tuzağın içine çekildi. tam o sırada tüm oklar üzerine gelirken şak diye bizim kara gözlü ustası geldi. okları havada durdurdu. kadının gücü nasıl bir manyaklıksa artık, dul'un gücünü açtı. minik savaşınızdan önemli şeyler oluyor dedi. acilen savaşlarını bitirdi. sunny ve hacı ile kapışacak gibiler. öyle olursa zaten harika olacak. konuşarak halletmezler diye umuyorum. belki sunny dul ile birlikte dövüşür ama onların arasındaki husumette çok fena durumdaydı. artık ne zaman yeni bölümler gelecekse o vakte kaldı. ne kadarını hatırlayacağız ki zaten? niye ara veriyorsunuz ki allahsızlar?

--- spoiler ---