10 Haziran 2018

humans s03e03:

Episode #3.3

--- spoiler ---

.bölüm sonundaki mevzu neydi ki? sığınmaya gelen rusça konuşan sentetiklere bozuk batarya mı vermişler? hepsi ölmüş, bunu kim yapmış? zevk için tasarlanmış zenci mi? max'in omzuna dokunup duruyor, yiyiştiler yiyişecekler diye ödümüz kopuyor. iki zenciyi bari karıştırmasalar böyle.

.max liderlik ıkınmalarında. laura komisyondan insanların bunların mekana gelmesini öneriyor. bula bula bunu mu buluyor? bu vakte kadar niye gelmemişler? çocuğu ölen yeni tipi getirecektir. diğerlerini bilemiyorum da çok da mühim değil aslında.

.sen çocuğunu sentetik eline teslim ediyorsan sorumlu sensin demektir. saçma bir dram çıkarmışlar, hem böyle bir olay varsa niye duyulmamış? çok sık olan bir hadise olmaması gerek. o pek olmadı ama çelişkiyi anladım, onu kaşıyacaklar.

.kadın ile adam arasındaki ilişki de çok saçmaydı. öpücükler falan çok zorlamaydı ama sonra karıya bir haller oldu, turuncu gözlüsü beklenen yorumu yaptı. kalbin hızlandı, ısın arttı, sen iyi misin laura? hehe mehe, güldük.

.leo ile kız arasındaki olay da çok saçma. ayaküstü muhabbet, sonra sevişmeler. senin için başında bekledim, suçluluk için değil demesi de ayrı bir canilik. bir sürü sıkıntıya yol açtı. geçen sezon sonunda herkesin nasıl bilinç kazandığını da çok hatırlamıyoruz. birden tempoyu artırıyorlar, bir sürü iş oluyor. sonra unutup gidiyoruz. iki saat drama bağlayacaklarına bu önemli olayları yavaştan alsınlar ve biz bunu yaptık diye tekrar etsinler. bir tek sizi izlemiyoruz lan.

.mia'nın durum da içler acısı, karı tek başına daire kiralayarak insanlarla birlikte yaşayabileceğini göstermeye çalışıyor. başka biri olsa şimdiye ölmüştü. sırf  esas karakter diye dokunmuyorlar. insanlar kötü davranıyor, bu pek ses etmiyor. bir muhabir ayaküstü geliyor röportaj yapıyor, yaşamak istiyorum diyor. vurucu oldu mu? pek değil.

.niska kendi çapında olaylarda. en hareketli tipi, yerinde durmuyor. bomba evini buldu, kim yaptı etti diye düşünürken hakkaten sentetikler mi yaptı? turuncu gözlünün tekiyle mesaj gönderdiler ama insan parmağı olduğunu düşünmekteyim. niska'ya senin yolun bu değil dedi, patlatacak sandım ama pek bir şey de yapmadılar. neden yapmadılar ki?

--- spoiler ---