28 Haziran 2018

fear the walking dead s04e07:

The Wrong Side of Where You Are Now

--- spoiler ---

.bunlar sülalecek ağır mal arkadaş, nasıl bir diziymiş? nasıl karakterlermiş yav. neyse ki öldüler dedik, geçmiş hikayeleri ile uyuz ediyorlar. içlerinden biri hayatta kaldı. madison ailesi malların ailesi. babaları da maldı, üvey çocuğu en ağır malıydı. bunlar desen ayrı mallar.

.anne karakteri desen mallıkta sınır tanımıyor. eğer bir barikat yaptıysanız neden araba ile içeri almaya çalışıyorsunuz ki? elemanı bırakıp merdivenle çıkın, niye arabada bekliyorsunuz ki? mevzu nedir yani?

.bir kere bunları kandırmış küçük kız var, sonra yine geliyor bunların başına yardım istiyor. şüpheleniyorlar ama yine yardım ediyorlar. neymiş efendim üstesinden gelirlermiş. gelemediler işte.

.akbaba başı olan tipi içeri alıyorlar, biraz tedavi ediyorlar ama yaralı şeklide tekrar dışarı çıkarıyor. neymiş efendim kötü konuşuyormuş, diğerlerinin moralini bozuyormuş. bu mallar da hani zarar vermiyorlardı? tüm stadyumu yakmışlar. kimseye yaramamış. şimdi vurulan silahşör abimiz için oraya vardılar. yardım etmeye çalışıyorlar, belki eleman ölmez, bir tek güzel kısmı o.

.neyse işte madison salağı adamı kovuyor, mal çocukları adamı bulmaya gidiyor. sorunsuz buluyor, konvoyu da görüyorlar. önden kovoyu falan haber ediyorlar ama bu geri zekalılar konvoyu savunma pozisyonunda bekliyor. bu tırları süren insan değil mi kardeşim? çevrede bir önlem alıp onları öldürseniz, patlatsanız, bir tuzak falan kursaydınız. tekerleri patlatacak bir şey bile olur yani. gram düşünmemişler, gram senaryo yazılmamış.

.değerli evlerinin dibinde savaşı kabul etmişler. önden bir araç geliyor ortalığa yağ döküyor. sonra ateşe veriyorlar. ortalık karışıyor. zombilerin salınmasına da bir şey yapmıyorlar. hepsi iki salak çocuğun arabasına geliyor. telsizle malca konuşmalar. gereksiz gereksiz işler. bu adam için canınızı tehlikeye atmaya değer miydi? bir de kız üzülmesin diye yapıyorlar. o kız sonra nick'i öldürdü. iyi olmuş aslında, mal oğlu mallar.

--- spoiler ---