12 Nisan 2018

dark matter s03e09:

Isn't That a Paradox?

--- spoiler ---

.kendilerince pek bir komik olmaya başladılar. hele android baya bir espiri yapıyor da gülen yok gibi. bu tarzlarını geliştirirlerse o kadar kötü olmaz. zaman yolculu bölümü de yapalım demişler. o kadar bilim kurgu yapacaklar da zaman yolculuğu olmayacak mı?

.pek takılmadılar, 600 yıl öncesine gidip bir sürü şeyi değiştirebilirlerdi ama paradoks yaratmak istemediler. zaten anlaşıldı ki olan her şey zaten olmuş. zamanı değiştirmemişler, etkileşime girdikleri insanlar zaten ftl motorunu falan yapan kişilermiş. en azından ben öyle anladım. tabii 600 yıl biraz abartı oldu, kendi zamanları ve ilerlemeleri de şaka gibiydi. üzerine şaka yapmasalar da olurdu.

.bir de klon muydu, alternatifleri miydi? onların geyiği çıktı. bölüm sonuna sonraki geyik olarak eklediler. insansı androidlerden de yardım çağrısı geldi. sonraki bölüm karman çorman olacak iyice.

.şimdiki zamana ve şimdiki dünyaya inip insanlar arasına kaynaşmaları komikti aslında. meğer blink drive'ı yapan eleman bunları çağırmış. uzaktan niye sinyal yollayıp böyle bir şey yaptığını çok anlamadım. tüm blink drive'ları yok etmek için yaptığını söyledi ama çağırdığı insanlar elindeki tek çalışan blink drive'ı alıp giderse diye düşünmemiş. pek bir direnmeden yaptı.

.sonracığıma iki gerekmedikçe kullanmayalım dedi. gerekçesi de tekrar çağrılmak. o da saçma, en güçlü aleti kullanmayacaklar. bildikleri gibi yardırmaya devam edecekler.

.bir de küçük çocuk muhabbeti ekleyelim demişler. bir tanesi beş'e aşık oldu. tam beş yaş büyükmüş. hepiniz çocuksunuz işte lan.

.zaten uzay mekiğini saklayamamaları falan da hiç olmadı. hani nerde sizin teknolojiniz. böyle bariz uzay gemisi fotoğrafları olsa da kimse inanmaz zaten ya ne bileyim gereksiz işte.

--- spoiler ---