2 Mart 2018

shameless s06e04:

Going Once, Going Twice

--- spoiler ---

.dandik evleri de ellerinden gitti, ona da üzülmedik artık. o kadar uğraştırdılar bari açık artırmada biraz boy gösterselerdi. carl'ın zencisi bir işe yarayacak dedim ama adamlar mutlu olmamayı seviyorlar, ızdırap aşıkları bunlar.

.deb doğurmaya doğru gidiyor, ne ara ikna edecekler? çocuğu olacak mı hakkaten? bunları bari yaşatmasalar diyorum ama bir şey değişmiyor. bu sefer frank paralı bir adam bulmaya çalışıyor. o kadar şey söylüyor deb hala akıllanmıyor.

.lip hocası ile işi iyice ilerletiyor. kadın sarhoşken bir sürü şey söylüyor sonra takılma onlara diyor. yaptığı sunumda da itin götüne sokutlar. adamlar hikayenin bu kısmını niye derinleştiriyorlarsa garip yani. lip'in akademik hayatı güzel olacak mı diye insan merak ediyor. bunca pislik içersinde kendini heba edecek gibi.

.ian salağı kahraman falan olmadı. adamlar fazla gerçekçi. eleman gay itfaiyecilere kurabiye yapıp götürdü. böyle bir şey varmış. vurulduğu adam da evliymiş. hem de gay evlisi, iki çocuğu da varmış. ne diyeyim bilemiyorum.

.tombiş oğlan geldi, anasını en son silahla kovalamaktan içeri attılar herhalde. kafasındaki gamalı haçı biraz düzelttiler. durduk yere eleman geliyor böyle ya garip işte.

.fiona'nın dertleri bitmiyor. kürtaja az bir vakit kaldı ama evlerinden oldular. erkek arkadaşına yanında kalırım diye çıtlatınca adamın tipi değişti. nasıl oynuyorlarsa iyi oynuyorlar, tam yansıtıyorlar. meğer adam katilmiş, mevzu buymuş. en azından bize anlattıkları böyle. hem eroinman, hem katil, iyi adam bulmuş hakkaten.

.gus nere bu nere, yüzünü de gitti sattı zaten. bu kadar kötü bir insan nasıl oldu bilemedim. gerçekçiler işte, hayat böyle, bunlar utanmaz.

.en güzel kısmı yunanlı komşunun yanışıydı. adamlar özel türk lobilerine yapmışlar sanki. kevin vicdan azabı çekiyordu. başkası yaptı diye onun evini yakmaya giderken araya girdi. kevin dayanamadı ben yaptım dedi. eleman da sinirden elindekileri de yaktı. başka insan olsa kurtarırdı ama kevin bağırmakla ve bir de şaka gibi üflemekle yetindi. yana yana öldü pis yunan.

--- spoiler ---