10 Mart 2018

jessica jones s02e01:

AKA Start at the Beginning

--- spoiler ---

.çok boş beleş bir dizi, geçen sezon zorla bittiydi. şimdi yeni sezon başladı. izlemesen olmaz, izlesen olmuyor. devamlı aynı karın ağrıları, içki sorunu var. hayatından bezmiş kahraman, ortalıklarda dolanıyor, güya çok zeki, dedektiflik yapıyor. mal mal araya konuşmalar da almışlar. bir de drama boğuyorlar. dram da dram.

.bunun başına ne gelmiş? esas defenders mıydı neydi? onun muhabbeti hiç geçmedi. bu sanki bir şey yokmuş gibi önceki sezondan öldürdüğü adamın muhabbetini ediyor. zaman kayması yaşamış gibiler. defenders'da böyle sallamasyon değildi. şimdi yine eskisi gibi devamlı içki, devamlı tripler.

.yeni bir rakip gelmiş, dedektiflik bürosu. bunların müşterilerini alıyorlarmış. esasında bu adamı avukat trinity kadını tutmuş, onun da hastalığı varmış. dram da dram. şimdi dedektif kadını tuttu, yediği dayak yüzünden dava edecek. süper kahraman davası da çok lazım hani.

.bunun üvey kardeşi, radyo sunucusu kendi programı için mallık peşinde. araştırmalar falan yapıyor. meğer jessica hafıza kaybı yaşamış. ortalıkta olmadığı zamanlar varmış. araba kazası geçirmiş, ailesini kaybetmiş. bunu da hastanede süper güçlü yapmışlar. hafiften kesitler gösteriyorlar. 

.bunca zaman süper hızlı adam yokmuş yeni gelmiş, yüzü yanık tip de yeni gelmiş musallat oluyorlar. ne alakaysa artık, hepsine bir şeyler yapmışlar. mevzular onun üzerine gidecek. jessica da karın ağrısı şekilde ortada dolanacak.

.git gide kötü olacak diye düşünüyorum. neyse izleriz delikanlı gibi puanımızı düşürürüz. bu böyle olmaz, ey netflix sen kimsin? niye kendine gelmiyorsun yav?

--- spoiler ---