6 Mart 2018

beyond s02e04:

Knock, Knock

--- spoiler ---

.salak salak işler olmaya devam ediyor. bir de aşk üçgenine geçtiler. tam gaz ergen aşıkları. willa ile sorunları var. sebepsiz kızgınlıklar var, durduk yere sevişiyorlar. durduk yere kavga ediyorlar. salak oğlana bir şey oluyor, koşuyor gidiyor kızın kapısını yumrukluyor. sonra da aman da aman diğer kız gelmiş kasabaya.

.bir de özel güçlerini kullanmayacakmış da normal insan olacakmış, insanlara yardım etmeyecekmiş de falan filan hikayesi çeviriyorlar. bir bok olduğu yok. hollow sky da kendi çapında dini örgüt, insanların acıları üzerinden para kazanıyor gibi. vaadler, acı sömürmeler. hiç mi devlet kontrolü yok arkadaş?

.pedere dalan zenci, gitti toplantılarına katıldı. yuvarlak toplantı, insanlar acılarını döküyor, sonra da ölüm sadece yer değiştirmeyse, gidip görebileceksen falan diyor. frost salağından haber olmadan nasıl hala bunları pazarlıyorlar anlamıyorum.

.organizasyonlarında sıkıntı var. sarı ceketliyi öldürmek için dizilerden  veteran bir tipi getirdiler, bunun da hocasyımış. birden kan gövdeyi götürdü. arbede ardından hocasını kızına aldığı yoyo ile öldürdü. zaten kızını falan da tehdit etmişti. tetikçiyi öldürürsen diye iş verenin adı söylenmemeli, bunlar nasıl profesyonel ben anlamadım.

.her türlü çakma gidiyor işte. holden geçen bölüm neden olduğu kaza yüzünden ayrılıyor. basketbol topu ile alıştırma yapıyor. kardeşi keş kız arkadaşına yardım etmek için bir uyuşturucu satıcısının evine baskına gidiyor, yakalanıyor ve borç içine düşüyor.

.holden salağı çıkıp yardım eder demiştim ama belki bundan sonra eder. kızın da niye bırakıp kaçtığını anlamadım. komple kandırmış. borcu varmış da onun yerine almış, şimdi işler böyle olmuş. yani bir tane akıllı insan olmaz mı? hepsi mi mal olur?

.arthur salağı makineyi tamamlamak için bir not defteri kazıp çıkardı. peşinde charlie var, adamı öldürmeye şehre geldi. holden salağı engeller mi? öldüreceğini anlar mı? mevzuları tamamen eksik ilerletiyorlar. arthur kötü biri, willa ile tanışmaları da tesadüfen değil, bunlar ne zaman ortaya çıkacak bakalım? bence öyle yani en azından.

--- spoiler ---