6 Ocak 2018

the gifted s01e10:

eXploited

--- spoiler ---

.başlangıçtaki saçmalamaları biraz aştılar ama yine de tam olmuyor. yani nereye bağlarlar nereye gider orası karıştı biraz. belki daha iyi oldu, belki olmadı. sonuca göre değerlendireceğiz artık, kendi başına akıcı bir ilerlemesi oldu, orası bile başarı sayılır. zaten klişe bir konu yani, ona rağmen izletiyorlar şimdilik.

.meğer şu beyin okuyucu, telapat salaktan üç tane varmış. herkesi birbirine düşürdü ve işler karıştı. önce çocukların anasını babasını sentinel ajan başına yolladı, keltoş ajanın evlat acısından iyi niyetli karısına geçtiler. oradan mahkumları transfer etme işi çıktı ve bir sürü insan öldü. şu durumda biz merhamet ettik bir sürü insan öldü, daha da merhamet yok diye işleri kızıştıracaklarsa çok kötü olacak.

.diğer taraftan kendi içlerinde hesaplaşma gerekecek gibi görünüyor. zihin kontrol yapan üçüz var, hepsi de birbirinden uyuz. diğerlerini kontrol edecekler mi? yoksa sadece insanları mı kontrol ettiler onu göremedik.

.sadece kendi aralarında oyuna geldiklerini fark ettiler. marcos salağı elektrik yedi, strucker'lar az daha evden atılıyordu. diğerleri zaten kendi planı gibi bir şeyler tasarlıyorlar ama devamlı kadın arkaplanda duruyor. bir de giriş kısmında eski halini gördük, vakti zamanında mutant karşıtı siyasi cephede imiş. ajan mıymış? yoksa gerçek terörist mutant mı? onu göstermediler.

.bir de en uyuz karakter üfürükçü hatunu öldürdüler, ona pek sevindim. veletleri deney için yıkılmaz bir odaya koydular. güçlerini göstermelerin istediler, şokla falan göstermediler. kadını öldürdükten sonra gösterdiler. sanki öldüremez miydi? az sabretse işe yarayacaktı ama yüzü yaralı tipin gerçek kötü olduğunu iyice anlatmak istemişler.

.neyse esas olay bunların tasmalarını kapatıp güç gösterisi istiyorlar, neden tasmalara bir şey yapmıyorlar? hemen geri mi açarlar nedir? önce tasmaları bir şekilde kurcalayıp sonra müthiş güçlerini kaçmak için kullanabilirlerdi. yıkılmaz odada bir erime gibi bir şey yaptılar sanki, zaten bu işi başlatmak iyi fikir değildi, iyice mala bağlayacak bu veletler. zaten yanlış ellere de düşmüş olabilirler.

--- spoiler ---