9 Ocak 2018

the cheat e02:

Chaos

--- spoiler ---

.tahmin ettiğim gibi yan tiplerin çoğu kötü oynamış, en azından rahatsız edici bir kaskatılıkta oynuyorlar gibi, ne bileyim doğal gelmiyor bir türlü. belki türkçeyi dizilerde fazla görmemektendir bilmiyorum.

.çekimlerde de tekrara düşmüşler gibi, dialogları benzer şekilde çekmeler. zoraki geçişler, değişik olsun diye zorlamalar. streslidir şimdi karakter diye başka şeyler yapmalar, üzerine bir de ağaçlık alanda suriye savaş çekimleri, pek olmamış tabii, biraz yiyeceğinden fazlasını yutmak olmuş.

.geçen bölüm silahlar geldiydi, adam hile yazıyor aynı silahlar gerçek dünyaya geliyor. sonra geçip oyunda bir suikast yapıyor, ulan oyunda olanlar gerçeği etkiliyorsa diye önce ufak denemeler yapmaz mı bir insan evladı? böyle kaos çıkartılır mı?

.sanki oyun görev verdi diye başka bir şey yapamıyor musun? zaten gerçekçi grafik olayı şaka gibiydi, bari mevcut gerçek görüntüleri oyun görüntüsüne benzeten efektlerden kullansalarmış, çok da zor değildir yani ya neyse işte. şimdi adam gerçek hayatı etkileme riski olan bir oyunda gitti, soğuk kanlılık ile adamın tekini kafadan vurdu. olaya gel.

.sonra elma yiyerek radyoda haber dinlerken durumu öğrendi, tekrar oyuna girip kaçmak için para hilesini çalıştırdı. hesabına bir sürü para yatmış, üstelik parayı da oyun sahipleri değil bir sürü insandan birer lira alarak toparlamış, bu da takip edilebilir diyor.

.takip edecekler de herhalde yeni ortaya çıkan iki tane güvenlikçi karı, polis merkezinden silah çalınmış muhabbetinde onları gösterdiler. suriye görüntüleri de birinin geçmişi idi, asker travma sonrası streslerinde ama sadece göz altlarını göçürtmüşler o kadar.

--- spoiler ---