9 Ocak 2018

shameless s05e09:

Carl's First Sentencing

--- spoiler ---

.carl hapishaneye gitti, çok şaşırmadı kimse. mahkemede suçunu da azalttırmadı. maksimum cezası aldı, içerde kahraman gibi mi karşılanacak ne olacak? hemen ekibe aldılar. hapishane eleştirisi yapmayı da ihmal etmediler.

.şişko çocuğa yazık oldu, üzerinde eroin var diye bu kadar ceza veriliyor muymuş? annesi anlına gamalı haç kazıdı, onu da diğer taraf bünyesine aldı. hapishanede başına bir şey gelmesin diye böyle yaptı. kadın baya uğraştı ama ancak bu kadar oldu. 60 gün ne olacak bakalım.

.lip hocası ile takılmaya başladı. ne alakaysa artık birden olaylar gelişti. okulu için parayı birisi çıktı verdi, karşılıksız para verildi diye garipsiyoruz hala, hele bu dizide. kadının kocası da anlayışlı bir insan herhalde, omlet yapmak istedi. nereye çıkacak olay kim bilir.

.ian salağı ilaca başladı, mal mal dolanıyor ortada. mayın gibi, ne zaman patlayacağı belli değil. iyi durumda değil 40 sene ilaç kullanıp tedavi olmak nedir lan, o da zormuş yani. kafayı yedirtir insana.

.fiona kendi halinde değildi, ona buna koşturdu. akıl hocası restorant sahibi elemanın karısı eyalet dışına çıkmış, buna izin vermemişler. durumlar kötü olmuş. fiona koştu gitti yanına kesin çakışırlar derken, bölüm bitti. kocası da ortalarda yok.

.kevin tecavüzsavar olarak ortalarda dolaştı, sonra bütün kampüsü elden geçirdi, erkekler napıyorsun abi falan derken veronica'yı pek sevdiğini hatırladı. öyle üzgün müzikler basınca olduydu sanki, geriye dönüp ne diyecek şimdi bu? karı dans pistinde boşaldım diye aldatmış hissediyordu. baya saçma olacak.

.frank kırk yılın başında bir iyilik yaptı. niye bu kadar iyi bir insan oldu pek anlamadım. koluna baktırmaya gittiği sırada doktorun kanser olduğunu öğrendi, doktor işi bırakırken peşine takıldı, birlikte ot içtiler. gölün orada tanrılarına bağırdılar. tanrı için kendini benden güçlü olduğunu sanan birisi diye bahsediyor. güzel bir tanım diyebiliriz aslında.

--- spoiler ---