17 Ocak 2018

star trek: discovery s01e07:

Magic to Make the Sanest Man Go Mad

--- spoiler ---

.zamanda loop'lu senaryo yapalım demişler ama bence çok erken olmuş. daha geçen bölüm hücrede bıraktıkları adam dönüp intikam almaya kalktı. sonunda da adamı sevgilisine göndererek cezalandırdılar, siz şaka mısınız ki lan? yani ciddi bir yıldız filosu olduklarını düşünmüştüm, adalete falan teslim etselerdi iyidi yani.

.ilk tekrarda ne oluyoruz hissiyatı oluyor, tüm kahramanlar patlayınca tabii bir şeyler olacağını anlıyoruz. bizim bilim subayı sarışın gay kardeşimiz içinde uzaylı dna'sı olduğu için zaman döngüsünden etkilenmiyormuş. bu da ne alakaysa, birisi spor sürücüsü diğeri zamanda döngü kristali, bir alakası yok ama hadi kabul ettik diyelim.

.bir o, bir de mudd denen salak adam. adamın özel aleti varmış. nasılsa hücreden kaçmış. gelmiş bulmuş bunları. discovery gemisindeki özelliği anlayıp satma niyetindeymiş. bu özellik sayesinde savaşı kazanacak hale gelmişler, o derece yüksek performans ile ilerliyorlar.

.derken işte kaptanı defalarca öldürme olayı, adam neyse ki biraz komik bir insan evladı. öyle hareketleri tekrar ediyor, insanları öldürüyor. gözünün yaşına bakmıyor işte.

.gay bilim subayı, michael'a geliyor. sebep de bu adamla hücrede kaldı diye güvenlik şefi olan yeni tipe yakınlık duymasıymış. ne alaka birader, nasıl bir profesyonellik? hikayeye katalım demişler işte. ikisi arasında bir romantizm, hatırlanmayan bir ilk öpücük möpücük derken onları geçtik bitti.

.yavaş yavaş ilerliyorlar, daha çabuk ikna oluyorlar. kendileri çapında bir plan yapıyorlar. geminin önemli olmayan protokollerini değiştirip hileciyi kandırıyorlar. adam klingonlara mesaj gönderdim zannederken silah mafyası babası olan sevgilisine mesaj yolluyor. bunu alıp gidiyorlar ve bu hikaye de burada bitiyor.

--- spoiler ---