18 Ocak 2018

dark s01e02:

Lies

--- spoiler ---

.olaylar içiçe, bir sürü mesele var. bir sürü tip var. insan yoruluyor ama güzel. nükleer santral ile olayı nasıl bağlayacaklar? bir taraftan kanunsuz iş var, diğer taraftan çılgın bir bilim insanı mı var?

.kasabaya yeni gelen tip muhtemelen kaybolan çocuğun büyümüş hali, otel odası tuttu, çocuk hangi zamanda diye işaretledi. belki başka biridir bilemiyorum ama çocuk seksenlere döndü, babasının gençliği ile kapıda karşılaştı. mevzuyu hemen anladı mı bilemiyorum ama gazete üzerindeki tarihle bitti bölüm.

.şimdi nükleer santrelde zaman yolculuğu deneyi falan mı yapıyorlar? kuşlar yere çakılıyor, yerçekimi ile ilgili bir sıkıntı oluyor da olabilir. bilim kurgu olmadığı için olayı bir suç örgüsüne bağlamaları gerekiyor ama öyle bir şey de pek yok. sadece uyuşturucu falan satan bir tip var.

.kendi oğluyla birlikte okulda satış yapıyormuş, sakladığı zulayı evlat acılı baba polis buluyor, sonra öyle bırakıp gidiyor. belki başka şeyler de olması gerek. adam aynı zamanda nükleer santrain pis işlerini de yapıyor. oraları nasıl birleştirecekler?

.eskiden kaybolan çocuğun babası ve şimdi torunu, bu yaşlı amcada ne iş var? kazağındaki kan neydi? geceleri nereye gidiyor. kadın da gözünü açtı, kalkıp bulacak sonunda.

.intihar eden adamın çocuğu gizli notlarını buldu. aptal saptal bir insan bir şey çıkaracağını sanmıyorum. annesi de ayrı mal, adam çocuğunu kaybetmiş hala sokuluyor falan.

.bulunan çocuk bedeni seksenlerde kalmış gibi görünüyor. belki deneyi seksenlerde yapıyorlar, öleni de geleceğe atıyorlar. kimin yaptığı belli olmaz. ceset yok etmek için güzel metod. tabii nereye bağlarlar orası belli değil. şimdilik, nükleer santrale açılan mağara, ormana ceset bırakan kapşonlu, olayları çözmeye çalışan suratı kirli otele yerleşmiş yeni tip var. gerisi sadece tırmalıyor o kadar.

--- spoiler ---