4 Aralık 2017

vikings s05e02:

The Departed, Part 2

--- spoiler ---

.bu sezon baya baya bayık olacak, öyle böyle değil. ivar ayağa kalktı. olay bu yani. tamam veledin iradesi iyi hoş da bu mudur yani? 

.lagertha ne yapıyor? niye harald ile çiftleşiyor? evlenme falan teklif ediyor güya ama yok efendim sen beni beceremezsin deyip kendisi mi becerdi? ne oldu şimdi? ne saçma sahneydi anlamadım. sonra gitti millete trip, geri trip. astrid salağı da triple masadan kalkıyor sonra kaçırılıyor. karı tribiyle devlet yönetilmez herhalde. baya baya salakçaydı yani.

.harald salağı hala norveç kralı olmak istiyormuş, yanına da kraliçeyi almış koymuş. mevzu buymuş. diğerlerini toplayıp saldıracakmış. ulan ne alaka ki şimdi? bunların kendi aralarındaki dertleri de hiç çekilir gibi değil. ragnar'ın ufku nerde bunlar nerde?

.floki desen kafayı yedi, deniz ortasında heder olup gidecekti. sonra fırtına ile bir mekana vardı. yeni patlamış bir yanardağ manzarası, üzerine şelale ve kendini asgard'da olarak kabul etti. şelale siluetinden tanrılar falan gördü, gözler doldu. çığlıklar atıldı.

.alfred arkadaşımız kahin olmuş. hasta masta deniyordu at sırtına geçti, yorke'a geldiler. ölecek diyorlardı suyun içinde cübbeli birini gördü. babası olduğunu anladık, oradan yorke'a gitmemiz gerek dediler, iyi güzel derken bizim salak psikopaza geldilar.

.psikopoz ile papaz olmak lazım. bu nasıl kasıntı bir insan, nasıl bir tip. kralı falan ezip geçiyor ama bir şey dediği yok.

.bizim salaklar kasabayı ele geçirip savunmaya karar vermişler. bir duvar hariç hepsini onarmışlar. bir tuzak değilse boş bir hadise, gidip yenileceklerse hem de bu sezon başı olacaksa iyice karın ağrısı gibi olacak. ecbert falan bunların yanında melek yeminle.

--- spoiler ---