4 Aralık 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e02:

Orientation: Part 2

--- spoiler ---

.ortalık çok karıştı. bölüm sonunda dünayı bu hale daisy getirdi dedi de e kardeşim bunlar geleceğe gittiği vakit nasıl böyle bir şey olmuş olabilir. kalan dünyada daisy diye bir şey olmaması gerekir? yine alternatif evren falan mı yapacaklar başımıza?

.yine framework geldi ama bu sefer uzayda kendini kaybetmiş insanlığa bir nefes alıcı yer olarak geldi. sanal dünyaya gidip orada hasret gideriyorlarmışmış. yeni eleman bunun pazarlayıcısı olmuş, aynı zamanda kafaları da buluyorlarmış. ne alakaysa artık. bu gereksiz oldu biraz.

.işleyen bir sistemleri varmış. bunu bozmak istemiyorlarmış. kree'ler de bir çeşit tarikat gibi. simmos hizmete ayrılmış insanı kurtarmak için atladı, aldılar onu da kölelerden biri haline getirdiler. kulağına bir şey kaçtı, tek efendisinin sesini falan duyuyor herhalde. bir acayip oldu. adamda yara izi kalacak diye öldürdü, şaka gibiydi yani.

.mavili insanlara bu kadar endekslenecek miyiz? eğer öyleyse niye insanları kullanıyorlar? ucuz iş gücü, kölelik gibi mi? aynı zamanda hayat hak edilecek bir şey de diyorlar, felsefeleri falan mı var nedir tam olarak?

.olaylar sırasında bizimkileri bekleyen elemanın odasına gittiler, geri dönüşte metrik araması falan vardı. aniden metrik taktırdılar. gözü hızlı oynar sevgili şişko abimiz de bu işle ilgileniyor. insan mafyası içersinde bir tip.

.hayat kavgasında (kelimenin tam anlamıyla) bu şişkonun kazık attığı başka bir şişko gelip bizim ekibe dadandı, may de o civardaydı. yaralı bacağı ile adam dövüverdi. bu kadar olay oluyor, yeter ulan demiyorlar. oradan oraya koşturuyorlar. mack biraz söylendi ama çok değildi işte.

.gelecekten geçmişe dünyayı nasıl kurtaracaklarına dair bir bilgi yok, bunları niye geleceğe gönderdiler, onu da anlayamadık. zaten bu sezonun gizemi böyle bir şey herhalde ama daha günü kurtarmaya bakıyorlar. dünya değişmiş, sistem bir acayip olmuş. buradan nereye gidecekler belli değil.

--- spoiler ---