21 Aralık 2017

dark matter s03e05:

Give It Up, Princess

--- spoiler ---

.oradan oraya zıplıyorlar. buradan şuraya macera taşıyorlar. adamlar madamlar, iniş kalkış, ftl miydi neydi? hızlı motorlar, iyi güzel kardeşim de nerden geliyor bu kadar mazot, ne yakıyor bu gemi? enerji ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorlar. eskiden parasız kaldık şunu soyalım, bunu yapalım diyorlardı. şimdi para dertleri de yok. öyle sanki galaksinin polisi gibi geziniyorlar, hiç olmuyor.

.ekibe yeni katılan sakallı naif oğlanın yanık olduğu bir kız, kendisinde olan bir dosya meselesi üzerinde bölüm yapalım demişler. dolmayan yerlere de dördün imparatorluk işlerini kaktırırız olur biter demişler.

.adamların parası bu, komikliği artırmaya çalışıyorlar herhalde. dosyanın içinde ne olduğu, kimin kiminle savaştığı ve bölüm sonundaki elemanın neyden bahsettiği hakkında en ufak bir fikrim yok. fazla teknikler herhalde. sadece altıyı da kötü tarafa geçirecekler. ajan zero olarak onu aktive edeceklermiş.

.genel olarak bir savaştan bahsediyorlar, bunun için yapmaları gerekiyormuş. gemiler memiler nedir? dört bu savaşta karşı taraf mıdır? bunlar falan çok belirsiz durumda. anladığımı söylersem yalan olur. çok da mühim değil işte.

.android insan kılığına girip bunları kurtardı. biraz o sahneler iyidi. kendi çapında komikti. yeni ağdalı hafif kavruk android de iyidi. bizim stargate atlantis uzmanı paraları toplayıp başına android dikip ortadan kaybolmuş. tekrar diziye getirecekler mi bakalım?

.dört de işte bir savaşçı, diğeri de öğretmen olan iki danışman arasında kaldı. nyx'i öldüren salak karı devamlı bir şiddet halinde. yeni komutanlarını kabul ederken az daha suikaste uğrayacaktı. sonra yine bir odada bir sürü geminin yok edildiği tuzağa çekildiklerine dair general bilgi verdi. adamlar tüm aksiyonu geri planda yaşıyor.

.derken pek sert bir imparator oldu, çok kötü olacak şimdi. ne yapacağız? hep aynı terane arkadaş yani neyse şimdi.

--- spoiler ---