26 Kasım 2017

the strain s04e10:

The Last Stand

--- spoiler ---

.dandik diziye güzel son yaparak beni şaşırttılar, bir hayli saçma sapan bir final bekliyordum. daha doğrusu dizinin biteceğini bilmiyordum ama hem finalmiş, hem de o kadar kötü olmadı. zack salağına karşı gelişen öfkeyi kaldırmaya çalıştılar herhalde. dünyayı önce bok edip sonra kurtardılar, elde var sıfır ya olsun yine de duygusaldı.

.genel plan da o kadar iyi değildi aslında. quinlan yine kendi başına bir plan buldu. geçen bölümde salakça nükleer bombayı açığa çıkarmışlardı. önden bir keşfe çıkabilirlerdi aslında ya neyse işte. oradan kurtuldular. fet'in bildiği güvenli yer varmış. yerin 250 metre altında kanalizasyon yapıları, çok büyük işlermiş. şehre de övgülerle geliyor yani.

.her neyse burada nükleer patlatırlarsa şehre zarar vermez dediler ama bana pek inandırıcı gelmedi. tamam kaya maya korur da radyasyon bu her taraftan yayılır, özellikle su kanalları için yapılmış mekanda suların hepsi zehirlemesi gerekirdi. en azından sızıntı olması gerekirdi ya ona hiç girmediler. madem final yapıyoruz mutlu son olsun demişler. eh haklılar dedim geçtim.

.işte bu mekana efendiyi çekip öldürmeye niyet ediyor bizim doğan arkadaş. efendi niye bu oyuna geliyor onu da anlamak mümkün değil. hazır şehri yok ediyor. güya yakaladığını düşünüyor ama uzaktan tuzak olduğu belli. ellerinde nükleer olduğu belli, yanlarına hiç  yanaşmaması gerekirdi.

.ordusu ile geliyor. mal oğlan zack de efendinin yanında gelmek istiyor. ordusu bunları güya sıkıştırıyor, o ara efendi gizli kozunu kullanıyor. quinlan da buna atlayıp asansörle aşağı indiriyor. yanında da zack var.

.normalde bombayı patlayacak adam fet idi, dutch buna karşı çıkıyordu falan filan derken zack'in asansörle aşağı indiğini gören eph kendini feda ediyor atlıyor aşağı. oğlunu falan kurtarmayı da düşünmüyor artık. ne düşünüyorsa bilmiyorum. son bir veda ya da oğlan yoksa artık ben halledeyim bu işi, sevenleri ayırmayayım falan diyor olmalı.

.neyse işte aşağıda quinlan ile efendi arasında az biraz kapışma. yazık yavrum quinlan'ın kafasının ezilmesi. sonra eph'in ortaya çıkması. bombaya yönelmesi, oğlunun uyarı ateşi yapması. efendinin babanı öldür demesi ama öldürmemesi. normalde öldürürdü ama o hala benim babam diye pek de derinlikten yoksun bir sevgi gösterisi yaparak efendiye silah sıkıyor. efendi de zack'i öldürecekken eph kendini feda ediyor. efendi içine kaçıyor. bir miktar direniyor ama bombayı patlatamıyor. zack de tüm günahlarını affettirme adına babasına onu sevdiğini söyleyerek bombayı patlatıyor ve efendi buharlaşıyor. dünya sütlüman oluyor.

--- spoiler ---