5 Kasım 2017

horizon s53e03:

Strange Signals from Outer Space

bu horizon da kendini aşırı bozmuş. nasıl bir belgesel bu kardeşim? öyle ilginç konudur diye izliyoruz, salak saçma tiplerin aile hayatlarına sokuyorlar. sonra doğru düzgün bir bilgi vereceklerine artistlik çekimler yapmaya çalışıyorlar. sen belgeselsen belgeselliğini yapsana. sonuçta uzaydan gelen garip sinyaller hakkında bir bilgi alamıyoruz. hala araştırıyorlarmış. neyin belgeseli o zaman ki? neyse üzerinden vakitte geçti, çok detayları hatırlamıyorum. işe yaramaz bir belgesel işte. öyle çerezlik belki idare eder.

--- spoiler ---

.özel bir teleskop daha yapmışlar. uzaydaki elektromanyetikleri falan gözlemleyeceklermiş. sinyal patlaması olduğu yere çeviriyorlar, orada doğal mı yoksa doğal olmayan bir şey mi olduğunu anlıyorlar. tabby'nin sinyali dedikleri olayı da bunla inceliyorlar. meğer doğal bir hadiseymiş. 

.karının olayı da yıldızların parlaklık ölçümünde anormal bir hadise bulmasıydı. yıldızının enerjisini çeken bir medeniyet olabilir diyorlar. vay canına, güzel fikir ama işte onlar çok ilerlemiş olmalı falan filan derken sonunda böyle diyorlar. şaka gibiler.

.esas bir de komik bir yaşlımız vardı. uzaya sinyal gönderdikten sonra ağlamışlar. niye ağlıyorsunuz lan? nedir sıkıntınız ki? samanyolu galaksisinde 10bin tane uzaylı olmalı diyor. nasıl hesapladılarsa formülü çerçeveletmişler. bir tanesi ile karşılaşalım da gerisini sonra düşünürüz.

.ha sinyal gönderdik, şu kadar milyon yıl sonra geri cevap gelecek. bunlar da şaka gibi. birilerinin şakası olabilir başka bir şey olabilir. bu uzaylı hesabı bu teknoloji ile insanı üzüyor ama izliyoruz işte.

.karı koca gök bilimci olan tipler de hüzünlüydü. adam bir şey buluyor. kadın onu ilkin çürütüyor. sonra da adamın bulduğu doğrulanınca adamın koltukları kabarıyor. üstelik kadın adamın da soyadını almamış. bulduğu sinyale o adı veriyorlar ya mevzu o yani. kadın çekemiyor.

.onun nedenini de bulamıyorlar. iki nötron yıldızı hareketi falan diyorlar ama şimdilik belirsiz. wow sinyali ve başka bir takım şeyler de vardı ya çok gereksiz unuttum artık. varsa uzaylı varım desin, uğraştırmasın.

--- spoiler ---