28 Kasım 2017

lucifer s03e08:

Chloe Does Lucifer

--- spoiler ---

.komedilerini artırdılar da nereye kadar işte. fantastik hikayesi yokmuş, hepsi sanki sitcom'muş gibi davranıyorlar. o biraz biçimsiz oluyor. eskiden olayların içinde lucifer'in patlattığı bir espiri daha manidar oluyordu. şimdi bölüm bölüm işlenen polisiye bile şaka gibi.

.neymiş efendim bir tane çöpçatan sitesi varmış, onu kodlayan karı ezik tipmiş. şirketin yüzü olarak karizmatik bir adamı bulmuş getirmiş. sonra aralarında para kavgası olmuş, adam kadını öldürmüş ve olay böyle bitmiş.

.kadın ezik diye luci dalga geçiyor, ev arkadaşı çok şaşalıymış, o da gerçek değilmiş. falanmış filanmış. o öldürdü diyorlar ama o çıkmıyor. sonra salak adama geliyorlar, iki saat cinayet silahını ararken bu arkalarından silahla çıkageliyor. lucifer de adamın heykelini ona atıyor, silahı elinden düşürüyor ve böylece yakalanıyor. kendini beğenmişliği ile onu alt etmiş oluyorlar, mesajı da sağlam alıyoruz.

.lucifer ve dedektif ailesi monopoly oynuyordu. ayakkabı ve şapka muhabbeti oradan devam etti. luci aile babası gibi davranmaya başladı. sıkıcı biri olması olmaması geyikleri de buralardan işte.

.amenvs. terapist ile takıldı. kocasının ölümü ardından tören düzenleyecekmiş de eskiden her şey daha iyimiş de falanmış filanmış. lucifer'e iyilik yapmaktan buna iyilik yapmaya geçti, adam ne güzel melekti, zamanı falan büküyordu, şimdi pek bir şey yapmıyor.

.charlotte'u da esas hikayeye alacaklar gibi. iyilik yapmak için adli tıpçı ile takılmaya çalıştı. yalan falan uydurdu ama işe yaramadı. sonra pat diye davada yardım etti, oradan iyilik yapmış olabilir miydi? eh bunların kendi arasındaki komedisi diğerlerinden daha ilgi çekici olmaya başladı.

--- spoiler ---