22 Kasım 2017

dirk gently's holistic detective agency s02e03:

Two Broken Fingers

--- spoiler ---

.olaylar hızlı akıyor, üstelik birbirine de bağlanıyor. dirk'ün morali biraz bozulmuş. anında dünyaları kurtaracak bir adam olduğu söyleniyor, pembe saçlı bir şovalye tarafından. adam böyle hızlı hızlı mevzuyu anlatınca komik gibi oldu ama yine de ne gerek var bu kadar uçmaya arkadaş?

.ağaç içindeki adam araştırmasından, araba ile vurup kaçma olayına oradan da pembe saçlıya geçtiler, hem de hızlı bir şekilde.

.bu sırada bütüncül katil gelip suç bildirmek istiyorum dedi. karıyı bildirdi. onun da iki dakikada kim olduğunu anladılar, kocasının durumu gördüler ama bir şey yapmadılar. kadının büyü meselesi kendinden de gelmiyormuş. bizim spartacus abimiz yapmış, alet onunmuş, geri istiyormuş.

.bu kadının olaylarla ne ilgisi var? üç gün önce normal olan kasabanın her tarafından acayiplik fışkırıyor, bunları nasıl bağlayacaklar bilmiyorum ama belki hepsi aynı diyardan geliyordur.

.oğlan kim bilmiyoruz, dirk oğlanı bulacakmış. geri kalanlar da yerine oturacaktır artık. zaten öte diyarda olan mevzular da şaka gibi olduğundan ciddiye alıp takip edemiyoruz bile. makas ile kılınç yoyo ile silah nedir arkadaş? kimin hayal gücü bu?

.amanda ve yardımcısı için ekipler geldi. kızcağız öngörüsünde yapılması gerekeni yaptı ama işler iyiye gitmedi. kurşun kıyamet derken pat diye ortadan kayboldular, aynı dirk'ü yok eden tip bunları yok etmiş olabilir. kim ne yapıyor bilmiyorum ama sanki senarist özel gücü ile hikayeleri birleşmeye zorluyor gibi. olağan akışından çok uzaktalar, bütüncül yaklaşım gerekiyor.

.bizim bilgisayar kurdu zenciden eski diskleri kırması istendi. taksiden çıkmak için bile yapar tabii, adı ken'di galiba. bütüncül katil pembe saçlıya sordu onu. şimdi bunlar birleşince pek tatlı olacak ama daha değil. iki tip de çok iyi ya bakalım nereye varacak.

--- spoiler ---