9 Ekim 2017

the whispers s01e01:

X Marks the Spot

ikinci sezonu görememiş bir dizi ama hoş bir konusu var gibi duruyor. ikinci sezona merakı da üst düzeye çıkarıp gitmişlerdir diye tahmin ediyorum. en azından gizemi devam ettirmek için böyle olur. adamların işi bu, lafım yok ama işte madem iptal edileceksin son bölümde güzelce açıkla değil mi? belki onlar da hiç bitmeyecekmiş gibi devam etmişlerdir. tipler güzel, oyunculuklar hoş. veletleri falan nasıl oynattılarsa özenle seçmişler. hikayesi hoş, parçalı hikayeleri de çok çabuk birleştirdiler, pek seri akıyor. bu dizi niye devam etmemiş, niye hak ettiğini bulamamış? belki sezon sonundan anlarız, başlangıç olarak ümit vadediyor.

--- spoiler ---

.anasını zayıflattığı ağaç evine getirip, x işaretli yerde durmaya zorluyor. oyun buymuş. drill diye bir zat, kimdir necidir? uzaylılar sinyal mi yolluyor bunlara? mevzu nedir çok anlaşılmıyor ama gizemi güzel, insanı merak ettiriyor.

.bir adet pilot kardeşimiz var, kendisi heroes'daki tip. kutupta uçuş yaparken düşüp öldü demişler, sahra çölünde enerji patlamasıyla kayalaşmış bir yapının içinde uçağını buluyorlar. olaydan canlı kurtuluyor. hafızası karışmış, büyük resmi gören bir yetişkin gibi, normalde çocuklar siz anlamazsınız diyor, konuşan sese kulak veriyorlar.

.üstelik bir tanesine bomba yaptırmış. annesini ve kendisini patlatmasını sağlamış, anası yaralı kurtulmuş, velet ölmüş. tabii veletler bu kadar salak mı? oyun diye anasına ve kendine zarar vereceğini nasıl anlamamışlar? bir bakıma kandırılır ama nereye kadar orasını bilemiyorum. tabii nerden baksan güzel şeyler oluyor.

.american horror story sarışınlarından biri de fbi ajanı rolünde, öldüğü sanılan pilotun eşi, aynı zamanda bir diğer gizli işler çeviren ajan ile kocasını aldatmış. tüm ailelerin çocukları da drill'in kapsama alanında.

.bu kadıncağız kocasından sonra çocuğuna bakıyormuş. tekrar işlere dönmesi için anasına x işareti ile zarar veren çocuğun davasına bakması için çağrılıyor. bir dava var mı yok mu? ona bakıyorlar. kızın cevaplarından kadın işkilleniyor, yardımcısı zenci pek bir şey yok diyor. drill mevzusunun dibini kazıyınca da diğerleri ortaya çıkıyor. tabii niye drill adını kullanıyorsun? başkaları anlasın istiyor musun? önemli insanların çocuklarını bu şekle getiriyor gibi, ne kadarını açıklayacaklar belli değil. izleyip göreceğiz artık.

--- spoiler ---